Foto Willem
Image default
Bedrijven

Waarom een verzwaringsdeken werkt

Wellicht heb je er al eens van gehoord: een verzwaringsdeken. Deze type deken heeft de laatste tijd veel populariteit gewonnen. De reden voor deze grote populariteit is omdat dit type deken gewoonweg heel goed werkt. Origineel werd een zwaartedeken vooral veel gebruikt bij autistische kinderen, maar eigenlijk kan iedereen veel baat hebben van dit type deken.

Diepe druk stimulatie met een verzwaringsdeken

Een verzwaarde deken is eigenlijk een normale deken, maar dan met meer kilo’s. Dit type deken is dus een stuk zwaarder dan de reguliere dekens. De reden voor een zwaardere deken is dat dit een therapeutische techniek nabootst. Deze techniek wordt diepe druk stimulatie genoemd en zorgt door zachte druk op het lichaam voor ontspanning van het zenuwstelsel. Dit type van stimulatie wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld massages en werkt dus echt. Verzwaringsdekens zijn er in een hoop verschillende maten en gewichten. Doorgaans wordt gezegd dat de deken zo’n 10% van je eigen lichaamsgewicht moet zijn om de beste werking te hebben.

Waar helpt de deken bij?

Die diepe druk stimulatie werkt dus goed, maar waarbij precies? Zoals al gezegd wordt de deken vaak gebruikt bij autisme. Aangezien mensen met autisme vaak last hebben van slaapstoornissen, is de verzwaringsdeken vaak een goede oplossing om beter te kunnen slapen. Ook worden verzwaringsdeken veel gebruikt bij angststoornissen. De deken kan er namelijk voor zorgen dat opwinding wordt voorkomen, wat vaak een veroorzaker is van de angst. Als laatste is de deken uitermate geschikt voor mensen die slaapproblemen hebben. De deken zorgt ervoor dat je lichaam meer kan ontspannen waardoor je beter kunt slapen.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/