Foto Willem
Image default
Bedrijven

Voorbereiding voor de schoolfotograaf

Scholen beginnen vaak al vanaf een jonge leeftijd met school fotografie. Vaak wordt de schoolfoto gezien als aandenken van een specifiek schooljaar. Veel kinderen vinden het spannend om op de foto te gaan. Je kunt samen met je kind al een aantal voorbereidingen treffen zodat het daadwerkelijke moment minder spannend is.

Thuis oefenen met school fotografie

Foto’s maken kan voor kleine kinderen soms best eng zijn. Vaak kennen ze de fotograaf nog niet waardoor ze zich ongemakkelijk kunnen voelen. Door thuis in ieder geval al de stappen na te doen die de fotograaf ook zal doen zal je kind zich minder ongemakkelijk voelen. Je kunt bijvoorbeeld oefenen met je kind op een stoeltje zetten en het kijken naar de camera. Door te oefenen met de poses en de flitsen weet je kindje straks ook beter wat hem of haar te wachten staat. Probeer ook te oefenen met ogen open houden tijdens een flits. Hierdoor hoeft de fotograaf op locatie minder moeite te doen en zal het moment weer sneller voorbij zijn.

Welke kleding?

Voor een schoolfoto zie je alleen het bovenste gedeelte van de outfit. Vaak is de achtergrond van een schoolfoto een rustige pastelkleur. Een mooie felle kleur komt dan ook het best tot zijn recht met een rustige achtergrond. Op de klassenfoto zal vaak wel de hele outfit te zien zijn, zorg er dus wel voor dat de kleren goed matchen. Het is overigens wel belangrijk dat je kind zich goed voet in de outfit. Door je outfit samen te kiezen met je kind voelt hij of zij zich lekker comfortabel op de dag zelf.

https://www.schoolfoto.nl/