Foto Willem
Image default
Mode en Kleding

Veel gestelde vragen over UGGs

Wie houdt er niet van UGGs? De met schapenwol gevoerde laarzen zijn een winterfavoriet, zo niet het hele jaar door. Of je nu een liefhebber bent van laarzen of hun pluche, comfortabele pantoffels je go-to aankoop zijn, dit Australische merk is gewild en geliefd bij klanten over de hele wereld. We hebben besloten om dieper in te gaan op de UGG-wereld en antwoorden te geven op de meest gestelde vragen.

Zijn UGGs gemaakt van echt bont of zijn ze veganistisch?

De laarzen worden meestal gemaakt van schapenvacht met twee gezichten, fleece aan de binnenkant, een gelooide buitenkant en een synthetische zool. Dit betekent echter wel dat UGG-laarzen niet veganistisch zijn, omdat ze voor hun schoenen dierenhuiden gebruiken. UGG is er veel aan gelegen om de ethische herkomst van de huid te promoten en houdt zich strikt aan alle wetten op het gebied van dierenwelzijn.

Hoe vallen UGGs qua maat?

We raden altijd aan een kleinere maat te kiezen in UGG zo. Dit komt door de volumineusheid van het bont, en als het eenmaal regelmatig gedragen wordt, wordt het bont platter. Je vraagt je misschien af of UGGs passen voor brede kuiten en het goede nieuws is dat UGGs wel passen voor de meeste kuitmaten. Dit komt omdat de laarzen zo ontworpen zijn dat ze een ruimere snit hebben. Ben je huiverig voor de maat, wip dan naar een winkel en je kunt er verschillende pasvormen van UGG laarzen uitproberen om de jouwe te vinden.

Zijn UGGS nog steeds modieus?

Je hebt misschien het gevoel dat de populariteit van UGGs de laatste jaren begint af te nemen, maar het goede nieuws is dat deze laarzen altijd trendy en modieus zullen blijven. Dat komt omdat UGG een gevarieerd assortiment laarzen biedt dat bij elk soort terrein of klimaat past, dus het zijn niet alleen ‘huisschoenen’ of winterwarmers.

UGG laarzen kunnen ook in de zomer gedragen worden; al kunnen je voeten snel warm worden door de voering van schapenvacht. Aan de andere kant biedt UGG een gevarieerd assortiment schoenen (niet alleen laarzen) en hun zomerse modellen zijn te verleidelijk om niet te shoppen.