Foto Willem
Image default
Mode en Kleding

Help, ik ben zwanger en mijn BH past niet meer

Help, ik ben zwanger en mijn BH past niet meer

Ben jij zwanger, dan is dat natuurlijk fantastisch nieuws! De kans dat jij de eerste paar weken direct over van alles en nogwat nadenken is natuurlijk ontzettend groot. Je leven gaat er over enkele maanden uiteraard ook totaal anders uitzien. Vooral wanneer het je eerste kindje is, is het allemaal natuurlijk enorm extra spannend. Je weet immers niet wat er allemaal op je afkomt. Ondanks dat het nog even duurt voordat het zover is, gaat het een stuk sneller dan dat je denkt. Je kunt je daarom maar beter tijdig goed voorbereiden. Je zult namelijk merken, dat vooral wanneer je buik flink begint te groeien, je ook zelf een stuk minder mobiel bent. Toch zal je in de eerste weken van je zwangerschap direct enkele lichamelijk verandering merken, één van die dingen is een bh die niet meer past! Dus wat nu?

Schaf een zwangerschaps bh aan

Wanneer je het gevoel hebt dat je normale bh niet meer past, dan hoef je je hier echt geen zorgen over te maken. Omdat er door de hormonen tijdens je zwangerschap van alles in en met je lichaam gebeurt, is het dus ook logisch dat ook je borsten gaan groeien. Op het moment dat jij het gevoel hebt dat je normale bh niet meer fijn zit, wees dan verstandig en ga direct op zoek naar een goede zwangerschaps bh. Deze biedt namelijk een stuk meer ondersteuning en kan eventuele vervelende gevoelige borsten helpen ontzien. In de eerste paar weken kun je overigens ook prima een freya sport bh dragen, want in de basis is het effect hetzelfde. Het grootste verschil zit hem in het feit dat een sport bh minder flexibel is, waardoor het wat minder comfortabel kan aanvoelen.

Kies de juiste maat

Net als bij de meeste bh’s, geldt ook voor een zwangerschaps bh dat je de juiste maat moet kiezen. Toch is het vaak een stuk lastiger om een geschikte bh te vinden. Niet zo gek te bedenken dat je natuurlijk niet iedere maand zwanger bent. Het is dus aan te raden hiervoor naar een speciaalzaak te gaan die je hierin kunnen ondersteunen. Vooral in de eerste weken is het dragen van een zwangerschaps bh een echte uitkomst. Vaak is er in de meeste steden wel een lingeriezaak die is gespecialiseerd in dergelijke bh’s zoals een compressie, zwangerschaps of postoperatieve bh. Maak het jezelf gedurende de zwangerschap zo comfortabel mogelijk en ruil ook rustig je spijkerbroek in voor een sportlegging of speciale zwangerschapsbroek.