Foto Willem
Image default
Bedrijven

Tips bij de verbouwing van je badkamer

Een badkamer verbouwen is natuurlijk super leuk want je krijgt er waarschijnlijk de badkamer van je dromen voor terug. Toch kan het ook een stressvolle periode zijn omdat je waarschijnlijk een tijdje je badkamer niet kunt gebruiken. Om de verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Zorg dat de voorbereiding goed is

Voordat de verbouwing gaat beginnen is het natuurlijk belangrijk dat alles goed is voorbereid. Denk aan een duidelijke planning en huur een bedrijf in dat kennis van zaken heeft. Zorg dat je oude badkamer klaar is om gesloopt te worden en haal de spullen die je wilt bewaren van tevoren er uit zodat deze niet beschadigd raken. Een ander belangrijk puntje is dat je er voor moet zorgen dat de waterleidingen goed zijn afgesloten. Door de waterleiding van tevoren af te sluiten voorkom je een waterballet op het moment van slopen.

Denk aan de afwerking, zoals een douche drempel

Als alle meubelen geplaatst zijn is het tijd voor de afwerking. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er rekening wordt gehouden met de afloop van het water in de douche. Mocht je met zekerheid willen voorkomen dat water in de rest van de badkamer komt, dan kun je een douche drempel installeren. Met zo’n drempel zorg je er namelijk voor dat het water dat niet gelijk kan worden afgevoerd niet de rest van de badkamer in loop. Vergeet bij de afwerking ook zeker niet de badkamer te decoreren met decoratie dat goed bestand is tegen vocht, om je badkamer helemaal af te maken.

Douche dorpel