Foto Willem
Image default
Bedrijven

Problemen met schoonmaken? Dit zijn de beste tips

Alle huisvrouwen weten het, mannen misschien niet altijd, maar huishouden is eigenlijk een fulltime baantje. Je hoeft er weliswaar niet voor naar kantoor of een werkplaats, maar toch. Huishouden en schoonmaken is iets waar je niet onderuit komt. Je woning schoon houden is dus een absolute pre. Toch zie je dat er veel mensen zijn die hier moeite mee hebben. Ze maken er geen tijd voor of vinden het gewoon niet leuk om te doen. Om je daarbij te helpen hebben wij de beste tips verzameld.

 

 

De juiste tools voor de juiste klus

Ga mee met de tijd en maak gebruik van huishoudelijke apparaten. Dit hoeft echt geen zelfrijdende poetsrobot te zijn, we hebben het over de simpelere dingen. Je gaat me toch niet vertellen dat jij nog steeds door het huis loopt met een dweil en sop? Hier hebben ze stofzuigers voor uitgevonden! Hetzelfde geldt voor de afwas. Voor iedereen die dit nog met de hand doet, er bestaan apparaten die vaatwassers heten. Ga je de buitenjaloezieën schoonmaken heb je absoluut hulp nodig van een robotreiniger. Beter dan met een emmertje sop. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 

Geef je tuin ook aandacht

Je huis kan er wel op-en-top uitzien van de binnenkant, maar als jouw tuintje er verwaarloosd bij ligt is dat nog geen gezicht. Je tuin verdien het om dezelfde aandacht te krijgen. Gelukkig hoeft dit allemaal niet lang te duren en hoeft het ook lang niet zo vaak. Probeer gewoon om de zoveel tijd even te maaien met de grasmaaier, de planten water te geven en de blaadjes bij elkaar te harken. Minimale moeite voor de maximale uitstraling!

 

Maak lijstjes en streep dingen af

Dit is een echte pro-tip van de huismoeders onder ons. Lijstjes maken met de dingen die je moet doen geeft een voldaan gevoel. Schrijf op een blaadje wat er moet gebeuren voor die dag of zet het in je telefoon. Bonus tip: begin als eerste met de grootste taak. Het is bewezen dat wanneer je die als eerste doet, je de rest van de klusjes veel gemakkelijker afmaakt.  

https://lavarecleaningservice.nl/buitenjaloezieen-schoonmaken/