Foto Willem
Image default
Bedrijven

Populaire vloeren voor in huis

Het bepalen van de vloer van je woning is van groot belang. De vloer die je kiest zal namelijk de sfeer maar ook het interieur van je woning bepalen. Er zijn veel soorten vloeren, maar welke past het beste in jouw huis? Lees er in deze blog meer over!

Houten vloer

Een massieve houten vloer is een van de meest natuurlijk vloer die je kunt krijgen. Het geeft een huiselijk gevoel en het heeft veel persoonlijkheid. Hoewel houten vloeren erg mooi zijn, vergen ze veel onderhoud en zijn ze daarom soms ook erg duur. Een andere optie zou daarom laminaat zijn, dit is een kunststof vloer die juist bekend staat om zijn fijne prijs. Het is een stuk voordeliger dan een houten vloer en is daarnaast makkelijk in onderhoud. Een houten vloer ziet er doorgaans wel warmer uit dan een laminaat vloer maar dit hangt ook af van het type.

Tegelvloer

Tegels worden voornamelijk gebruikt in keuken, badkamer of gang. Je kunt tegels in verschillende soorten en maten vinden. Keramische tegels hebben vaak een voorkeur bij de meeste maar je kunt ook kiezen voor een natuursteen.   Tapijt Heb je toch liever iets zachts onder je voeten? Kies dan voor vloerbedekking! We zien deze tapijtvloer helaas wel steeds minder voorbij komen, vaak vinden mensen het namelijk oubollig. Toch geeft het erg veel sfeer aan een huis, vooral wanneer je kiest voor een warmere kleur. Je kunt er ook voor kiezen om het bijvoorbeeld alleen in de kinder- of slaapkamer te leggen. Mocht je een tapijt vloer willen leggen maar is de ondergrond verouderd, dan kun je altijd eerst je betonvloer egaliseren.  Je kunt je betonvloer egaliseren wanneer deze in het verleden bijvoorbeeld verkeerd is aangebracht. Dit kun je later zien wanneer de vloer bekleed wordt.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/