Foto Willem
Image default
Bedrijven

Livestream opzetten: hoe doe je dat?

Stel: je wilt contact maken met je publiek, dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Een livestream opzetten is een van de mogelijkheden. Hiermee ben je in staat om realtime in contact te komen met je publiek via een video feed. Daarnaast zijn er nog meer voordelen waar je mee te maken krijgt als je voor een livestream kiest. Hoe zet je een livestream op? Dat lees je hier.

Ontdek de gratis mogelijkheden

Een gratis livestream opzetten kan op verschillende manieren. Je kunt dit in de eerste plaats zelf regelen via YouTube. Hiervoor heb je een geverifieerd account nodig. Met een YouTube account kun je op verschillende manieren een livestream opzetten. Bij YouTube kan dit op verschillende manieren:

  • Mobiel: een mobiele telefoon is een ideale manier om een snelle update te geven of een vlog te maken. Het is een meer informele manier om contact te maken met je publiek.

  • Computer: je hebt een computer of laptop met webcam nodig om een livestream te kunnen starten. 

Kies voor meer professionaliteit

Het is daarnaast ook mogelijk om een livestream via een externe partij te regelen. Er zijn verschillende aanbieders die kant-en-klare professionele pakketten bieden voor het opzetten van een livestream. Waar YouTube een gratis platform is voor livestreams, is het ook mogelijk om voor een livestream van hoge kwaliteit te kiezen. Het is aan jou om de aard van de livestream te bepalen, zodat je kunt kiezen wat voor soort livestream je wilt opzetten.

De voordelen van een livestream

Een livestream opzetten heeft veel voordelen. Je kunt realtime contact leggen met je publiek en het bereik is op deze manier groter. De interactie met je publiek heeft grote waarde. Daarnaast laat je een stukje authenticiteit zien waarmee je je kunt onderscheiden van concurrenten. Een professionele livestream opzetten hoeft ook niet duur te zijn: dankzij professionele pakketten kies je voor een betaalbare en gemakkelijke optie!