Foto Willem
Image default
Bedrijven

Leuke bezigheden voor in de tuin

Heel veel kinderen vinden het fantastisch; een zwembad in de tuin. Voor de ouders is het wat minder, het kost namelijk veel tijd, geld en onderhoud. Nu zijn er gelukkig verschillende materialen die je kunt gebruiken om een zwembad te kunnen onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan chloor en aan een zwembad afdekking. Als je elk jaar opnieuw het zwembad goed schoon blijft houden, dan hebben jullie er als gezin het langste plezier van!

 

Wat is chloor?

Chloor is een zeer reactief gas. Het is ook een element dat van de nature voorkomt. Er wordt tegenwoordig heel erg veel chloor gebruikt in fabrieken, zij bleken hiermee verschillende materialen. Veel mensen gebruiken het ook thuis voor de poetsen of voor in het zwembad te gooien. Maar wat doet chloor dan in een zwembad? Chloor is ook een desinfecterend middel dat ervoor zorgt dat alle bacteriën in een oppervlakte weggaan. Als de bacteriën dan weg zijn, noemt men het ook een zwembadwater. Als het chloor toegevoegd wordt in het water, heeft het een hele sterke geur. Na een tijdje gaat het chloor zich binden met het water en ruikt het al een stuk minder.

 

Voordelen van een zwembad

Zoals eerder vermeld zorgt een zwembad voor heel erg veel plezier in de tuin, kinderen kunnen hier de hele dag in spelen. Ouders kunnen zich er ook heel erg goed in vermaken. Veel ouders kiezen er wel voor om jaarlijks een zwembad op te zetten, als je namelijk een zwembad ingraaft, kost dat heel veel geld. Er zit namelijk een grote pomp onder in de grond die moet blijven draaien zodat het water niet vies gaat worden. Een zwembad afdekking kan helpen met het schoonhouden van je opzet zwembad. Ook neemt z’n zwembad heel veel plaats in beslag dus als je een grote tuin hebt is het geen probleem!

https://outathome.com/nl/zwembaden-toebehoren/zwembad-afdekking