Foto Willem
Image default
Bedrijven

Het creëren van een Scandinavische tuin

De Scandinavische woonstijl heeft in de afgelopen jaren veel populariteit gewonnen. De populariteit van deze woonstijl is zeker niet gek omdat het een combinatie is van modern maar toch huiselijk. 

Wat is de Scandinavische woonstijl precies?

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren. Het is een frisse, lichte stijl waardoor ruimtes met deze stijl ook ruimtelijk en helder ogen. Naast de lichte kleuren kenmerkt deze stijl zich door het gebruik van rechte lijnen en natuurlijk materiaal. De afwisseling van witte en grijze kleuren in combinatie met materiaalsoorten zoals hout zorgen voor een echte Scandinavische uitstraling. Deze stijl is gericht op het groter laten lijken van ruimtes. Door niet te veel decoratie en meubels te gebruiken staat de ruimte niet vol. Door het toepassen van de lichte kleuren, strakke lijnen in combinatie met de weinig spullen zorg je ervoor dat jouw ruimte rust uitstraalt. 

Hoe kun je deze woonstijl doorvoeren in je tuin?

De Scandinavische stijl wordt veel binnenshuis gebruikt, maar is ook goed toe te passen in de tuin. Zoals eerder vertel wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren en natuurlijk materiaal. Denk bijvoorbeeld eens aan houten tuinmeubelen in combinatie met een lichte muur of buitenkleed. Denk er ook aan dat de Scandinavische stijl rust uitstraalt. Het weghalen van een aantal decoratiestukken of meubels kan er al snel voor zorgen dat de stijl beter tot zijn recht komt. De afwisseling van de lichte kleuren in combinatie met houten meubelen laat de stijl volledig tot zijn recht komen.

https://www.outsidemeubelen.nl