Foto Willem
Image default
Bedrijven

Ethereum koers zit weer in de lift

Vraag eens aan iemand: “Waar denk jij aan bij het woord cryptocurrency?”, de kans is groot dat hij of zij dan zegt: “Bitcoin of Ethereum”. Is dit vreemd? Nee hoor, deze 2 munten staan namelijk in de top 5 meest waardevolle cryptocurrencies en staan op de eerste en tweede plek. Hierdoor krijgen beide enorm veel aandacht van media, maar ook daarbuiten. De meeste mensen zijn dan ook alleen op de hoogte van deze 2 cryptocurrency en hebben in de meeste gevallen nog nooit van andere soorten gehoord. Het is dus niet vreemd dat de koers van deze 2 digitale munten de afgelopen tijd explosief is gestegen.

Koers Ethereum en het verleden ervan

De Ethereum koers kent een kort maar interessant verleden. 4 jaar geleden stond de koers nog op $8 per ETH , terwijl dit nu al opgelopen is naar $1700 per ETH. Een enorme groei waarbij meer dan 200x de waarde is toegenomen. Dit betekent dus dat als je in 2017 $1000 in ETH had gestopt, dit nu $200000 zou zijn. Dat zijn flinke winsten toch? Zo denken wel meer mensen erover en daarom blijven mensen dus ook investeren in de crypto en wil iedereen geld eraan verdienen.

De toekomst van Ethereum

Op dit moment ziet de toekomst van de digitale munt er zeer rooskleurig uit, maar let op dit kan snel veranderen. Zo kan het zijn dat de regering crypto gaat verbieden en daardoor alle waardes heel hard afnemen. In India is dit bijvoorbeeld aan de orde en zit de regering te kijken naar een verbod op crypto. De kans dat dit de komende jaren gebeurt is echter zeer klein, maar nooit 0. Wil je investeren in ETH of andere crypto? Let dan op dat je geen geld investeert wat je niet kan verliezen. Onthoud altijd dat winsten in het verleden geen zekerheid bieden voor de toekomst en dat het heel anders kan gaan uitpakken.