Foto Willem
Image default
Bedrijven

De motor van jouw auto upgraden

Wanneer je een nieuwe of tweedehands auto hebt aangeschaft, dan wil je hier zo zuinig mogelijk mee omgaan. Een auto is namelijk geen goedkoop voertuig en schade eraan kan je veel geld kosten. Het kopen van een auto gaat daarom ook niet over één nacht ijs. Het moet een weloverwogen beslissing zijn. Eenmaal de auto aangeschaft leer je stap voor stap alle kenmerken en eigenaardigheden van de auto kennen. Sommige dingen zullen positief meevallen, daar andere punten nog voor verbetering vatbaar zijn.

Deze verbeter punten kunnen te maken hebben met het vermogen of het aantal koppel van de auto. Vooral als je een liefhebber van auto’s bent, en dan voornamelijk snelle auto’s, dan kan het standaard vermogen nog weleens tegenvallen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om jouw auto te laten chiptunen. Elke auto is namelijk in zekere zin op bepaalde vlakken begrensd door de autofabrikant. Dit gebeurt zodat de auto een veilige marge heeft ingebouwd zodat deze niet snel kapot gaat. Mocht je alleen wat extra vermogen willen halen uit jouw auto, dan kan dit met stage 1 chiptuning.

Stage 1 chiptuning

Elke moderne auto beschikt over een geavanceerde computer aan boord die de ECU, oftewel de Electronic Control Unit wordt genoemd. Dit is als het ware het brein van de auto die alles regelt. Met stage 1 chiptuning worden de parameters van de ECU aangepast, zonder dat de veiligheidsnormen worden aangetast. Dankzij de stage 1 chiptuning worden de brandstof, zuurstof en ontsteking beter op elkaar afgestemd waardoor jouw auto net dat extra beetje vermogen krijgt.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-stage-1/