Foto Willem
Image default
Bedrijven

De effecten van water op je lichaam

Je hoort het overal, water is gezond. Maar waarom is dat eigenlijk zo? 60% van je lichaam bestaat uit water. Het is dan ook belangrijk dat je je vochtbalans op peil houdt zodat je lichaam goed kan presteren. Door je vochtbalans op peil te houden kan je lichaam namelijk de binnengekregen voedingsstoffen beter transporteren en verteren. Water helpt daarnaast nog bij een hoop andere dingen in je lichaam.

Betere huid

Als er te veel gifstoffen in je lichaam blijven zitten krijg je een onzuivere huid. Door veel water te drinken wordt je lichaam als het ware gespoeld. Door je lichaam te spoelen blijven er minder gifstoffen achter in je lichaam en heb je dus minder kans op puistjes en andere oneffenheden.

Goed voor je hersenen

Het drinken van water voorkomt hoofdpijn, maar zorgt er ook voor dat je hersenen beter kunnen presteren. Je hersenen bestaan namelijk voor 80% uit water waardoor genoeg water dus belangrijk is voor je hersenen. Door genoeg water te drinken kunnen je hersenen zo’n 30% beter gaan presteren.

Volg een water dieet schema

Het kan lastig zijn om uit het niets opeens meer water te gaan drinken. Aan de hand van een water dieet schema zorg je voor regelmaat en structuur op het gebied van water drinken. Water heeft dan ook een positief effect op je stofwisseling waardoor je door veel water drinken ook aanzienlijk kunt afvallen. Als je veel water drinkt heb je ook sneller een vol gevoel waardoor je minder eet.

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/