Foto Willem
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste schildersezel kopen

 

Een schildersezel is meestal van hout en dient als een stevige standaard waarop een schilderdoek kan worden geplaatst. Vaak kun je door het gebruiken van klemmen het schilderdoek vastzetten tijdens het schilderen. Een schildersezel dient dus als een standaard dat gebruikt kan worden om beter te kunnen schilderen. Professionele kunstschilders gebruiken vaak een ezel, maar ook veel amateurschilders gebruiken een standaard om hun hobby beter te kunnen uitoefenen. De meeste standaarden zijn gemaakt om staand te schilderen, maar er bestaan ook zeker tafelmodellen waarbij je dus zittend je kunstwerk kunt maken.

Waar moet je op letten

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een schildersezel is dat er dus verschillende modellen en maten van zijn. Let goed op dat jouw schilderdoek past op de schildersezel die je aanschaft. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten of je graag zittend of staand wilt gaan schilderen omdat ook hier verschillende standaarden voor te verkrijgen zijn. Daarnaast zijn schildersezels te verkrijgen met een driepoot of een H-voet. Over het algemeen is het voordeel van een H-voet dat deze iets stabieler is. Het voordeel van een driepoot is dat deze vaak wat goedkoper zijn. Maak dus een goede afweging hiertussen.

Wat kost een schildersezel?

Zoals hierboven besproken zijn er ontzettend veel verschillende varianten en modellen te verkrijgen van de schildersezel. Je kunt het dus eigenlijk zo duur en gek maken als je zelf wilt. Over het algemeen is er voor ieder budget wel een gepaste schildersezel te vinden.

https://schildersezelskopen.nl/