Foto Willem
Image default
Hobby en vrije tijd

De beste mountainbikeroutes in de Ardennen

Ga je een weekendje weg naar de Ardennen en heb je zin in een avontuurlijke work-out? Dan is mountainbiken de ideale activiteit! Wij hebben een aantal plekken en routes voor je uitgezocht voor beginnende tot de ervaren fietser. Lees er in deze blog meer over!

Mountainbiken Ardennen

De Ardennen is dé perfecte plek om te gaan mountainbiken! Mountainbiken in de Ardennen is ideaal voor de natuur en sport liefhebber. Er zijn enorm veel plekken die de mogelijkheid bieden voor de perfecte mountainbike rit. Er zijn eindeloze bossen en paden en genoeg routes te vinden. Van redelijk korte tot ellenlange routes voor de enthousiasteling. Wij hebben een 3tal routes gevonden in de Belgische Ardennen. 

Mountainbikeroutes Ardennen

  1. Dit stadje in de Ardennen is bekend bij de meeste mountainbikers. Het heeft alles wat je wilt; bosgebieden, heuvels, dorpjes en gehuchten. Het is de perfecte plek voor de gemiddelde mountainbiker.
  2. Het lijkt misschien een makkie in het begin met de asfaltwegen maar vergis je niet! De route van La Roche en Ardenne is een pittige klim van 20 kilometer. Gelukkig kun je na deze 20 kilometer uitwaaien wanneer je bergafwaarts kan rollen.
  3. Wanneer je wat meer mountainbike ervaring hebt is De rode route van Aywaille de perfecte route voor jou. Het is een tocht van 22 kilometer lang door en rond Aywaille. Bereid je goed voor want deze route heeft veel steile hellingen afdalingen. Mocht je op zoek zijn naar een wat minder ruige tocht dan zijn er nog genoeg andere routes in de omgeving van Aywaille.

 

https://indardennen.be/activiteiten/mountainbiken/