Foto Willem
Image default
Bedrijven

Combinatie van werk en vakantie?

Is een combinatie van werk en vakantie mogelijk is een vraag die je je als eigenaar van een bedrijf kunt stellen. De combinatie van deze twee samen met de medewerkers zorgt ervoor dat de band die het team met elkaar heeft enorm verbeterd. Tijdens een werkvakantie kun je er samen voorzorgen dat de sfeer binnen het bedrijf enorm verbeterd. Bovendien zorgt de werkvakantie ervoor dat jullie even lekker kunnen afschakelen en dat je dus lekker vakantie kunt vieren en tegelijker tijd met iedereen kunt overleggen over belangrijke vraagstukken die besproken moeten worden of die moeten worden opgelost.

Projecten en creativiteit

Een werkvakantie is bijvoorbeeld ideaal voor projecten waar je eigenlijk met het team even meerdere dagen achterelkaar moet zitten om te komen tot een goede resultaat of de juiste oplossing. Het is dan ook het beste als dit project veel creativiteit vereist want dan kun je dit in een onbekende omgeving tijdens een werkvakantie maximaal inzetten. In een onbekende rustgevende omgeving zijn mensen namelijk vaak creatiever ze zijn namelijk in een omgeving die ze niet kennen, waardoor ze aan andere dingen denken. De werkvakantie heeft dus uiteindelijk meerdere voordelen.

Vuur

Als baas zijnde is het verstandig om af en toe met je medewerkers te praten. Zo krijg je namelijk een goed beeld van de dingen die op de werkvloer spelen. Mochten er problemen zijn dan kun je deze al aanpakken en oplossen voor ze echt groot worden. Je kunt er zo naar kijken. Het probleem is een vuur. Het vuur verspreid zich als niemand het opmerkt en kan enorme dingen verwoesten op de lange termijn. Als je er op tijd voor zorgt dat het vuur wordt gedoofd dan kun je veel ergere dingen voorkomen. Dit is ook te koppelen aan het werkveld. Via de werkvakantie kom jij als baas er achter welke problemen spelen op de werkvloer. Zorg er dus voor dat via bepaalde activiteiten ook je personeel stimuleert dit komt ten voordeel van de productiviteit en de sfeer op het werk. Medewerkers weten daarnaast door dit soort activiteiten wat ze aan elkaar hebben. Is iemand bijvoorbeeld heel erg handig met Excel dan kun je daar als medewerker je voordeel meedoen als je een probleem hebt. Dit zorgt er dan weer voor dat mensen weer sneller aan het werk kunnen en dus meer werk verzetten.

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/