Foto Willem
Image default
Mode en Kleding

3 goede redenen om duurzamer te winkelen

1. Het is een geweldige manier om je steun te betuigen
Soms kan het uitspreken van je steun voor groene doelen een beetje opdringerig worden, maar dingen doen die intiemer zijn, heeft meer betekenis. Een manier om een milieuvriendelijker leven te leiden is om te winkelen bij merken die zich meer inzetten voor groen ondernemen. Als je dus zin hebt om te winkelen voor nieuwe kleding, kun je ook gerust wat duurzame opties bekijken.

2. Winkelen voor duurzame kleding is een geweldige boodschap voor fabrikanten
Als je besluit om ethischer te gaan winkelen, stuur je praktisch gezien een bericht naar andere fabrikanten. Alle merken letten goed op hoe ze in de ogen van het publiek worden gezien, wat betekent dat ze in de toekomst meer geneigd zijn om een groen beleid te voeren, aangezien dit onderwerp steeds prominenter wordt. Dus als meer consumenten overstappen op duurzame producten en bedrijven die zich bezig houden met eerlijke kleding, kunnen we alleen maar hopen dat de rest van hen dat ook doet en zich minder op fast fashion richt.

3. Milieuvriendelijke kleding is duurzamer
Hoewel veel milieuvriendelijke merken gebruik maken van gerecyclede kunststoffen of het liefst van biologisch katoen, is het veilig om te zeggen dat dergelijke kleding duurzamer is, omdat het hoofddoel is om niet te verdwalen in een van de eindeloze snelle modecycli. Dit is de reden waarom duurzame kleding de laatste jaren populairder is geworden. Mensen die eco-bewust zijn, willen dat hun kleding lang meegaat, want hun doel is om onnodige consumptie en verspilling te voorkomen.