Foto Willem
Image default
Fotografie

Verschillende soorten fotografen

Binnen de fotografie zijn specialisaties mogelijk. Je kunt namelijk niet in alle markten thuis zijn. Om die reden specialiseren fotografen zich in één of een aantal fotoshoot mogelijkheden. In deze blog nemen we een kijkje naar verschillende soorten fotografen en wat de fotoshoots die zij doen inhouden.

De trouwfotograaf

Misschien wel de bekendste soort fotograaf die er is; de trouwfotograaf. Een trouwfotograaf zorgt ervoor dat alles van je speciale dag wordt vastgelegd. Van foto’s van het koppel tot aan foto’s van het feest, overal wordt aan gedacht. Een trouwfotograaf maakt gedetailleerde foto’s zodat jij nog lang kan nagenieten van je trouwdag.

De newbornfotograaf

Een newbornfotograaf is iemand die foto’s maakt van baby’s in hun eerste 2 levensweken. In deze fase van hun leven zijn ze nog heel klein en werken ze ‘redelijk’ mee. Zo kun je heel schattige foto’s van ze maken. Je kunt foto’s van de baby alleen maken in verschillende settings of samen met de ouders. Een super leuk aandenken voor wanneer je kind opgegroeid is.

De boudoirfotograaf

Een boudoirfotograaf is iemand die mensen (gedeeltelijk) naakt fotografeert. Madame Boudoir is hier het perfecte voorbeeld van. Het is een leuk cadeau om aan je partner te schenken, zeker voor dames die zich minder zelfverzekerd voelen. Een boudoirfotograaf zorgt ervoor dat je een sensuele fotoshoot krijgt waarbij je zelfverzekerd overkomt.

De concertfotograaf

Iedereen probeert foto’s en video’s te maken van een concert, echter alleen een concertfotograaf kan het concert echt goed vastleggen. Zij zorgen ervoor dat de artiesten en de show worden vastgelegd op de beste manier. Het lastige aan concerten fotograferen is dat het meestal erg donker is dus je moet goed met licht kunnen spelen om mooie foto’s te maken.

De paparazzi

Paparazzi zijn fotografen die achter alle beroemdheden aanzitten. Ze werken 9 van de 10 keer voor een roddelblad en kwaliteit foto’s maak hun niet zoveel uit. Ze willen gewoon een foto hebben van iets schandaligs of spraakmakends wat een beroemdheid doet zodat ze de foto kunnen verkopen aan een roddelblad en de beroemdheid in een slecht daglicht komt.

https://madameboudoir.nl/