Foto Willem
Image default
Fotografie

Perfecte voorbereiding voor het maken van een fotoboek

Wil jij een fotoboek maken op het internet? Dan is het fijn dat je alles alvast wat voorbereidt. Op deze manier kun je zonder drama lekker je eigen fotoboek maken. Benieuwd naar hoe die perfect voorbereiding er dan uitziet? Check dan hier de stappen om dat te doen.

Wat is het doel van een fotoboek maken?

Is het fotoboek van een bepaalde vakantie? Bedenk dan eens wat jij je later nog eens wil herinneren als je over een jaar of 10 nog eens in dit fotoboek bladert? Wil je echt elk detail kunnen terughalen of wil je bepaalde highlights eruit halen? Welk gevoel had je bij deze vakantie en welke foto’s geven dat het beste weer? Vervolgens is het ook vaak van belang: staat iedereen erop? Je ziet vaak dat diegene die de foto’s maakt er zelf nauwelijks opstaat. Let daar dan al op tijdens het foto’s maken.

Keuzes maken

Als je weet wat het doel is van het fotoboek maken, dan moet je ook nog weten wat het belangrijkste is: gaat het om hele mooie foto’s maken of mooie herinneringen bewaren. Wellicht hoeft de kwaliteit bij de laatste als belangrijkste item, niet zo hoog te zijn dan als het alleen zou gaan om mooie foto’s.

Van alles wat

Het is voor een fotoboek leuk als je van alles wat op de foto zet. Zo is het ook leuk om het fotoboek er nog een keer bij te pakken, het biedt voldoende variatie. Als je 10 foto’s hebt die erg veel op elkaar lijken, is dat een beetje jammer toch?

Niet te veel

Het is erg verleidelijk om heel veel foto’s in het fotoboek te zetten. Maar, ga je dan nog na 10 jaar dit album helemaal doorbladeren? Er zijn mensen die dit doen hoor, maar de meeste mensen vinden dit dan toch te langdradig worden. Houd het dus liever bij wat meer fotoboekjes met wat minder foto’s. Uiteindelijk moet je vooral ook niet vergeten in het echte leven te leven en daar de herinneringen te maken. Een fotoboek is mooi, maar leef je leven niet voor een foto.

https://www.fotoboeken.nl/