Foto Willem
Image default
Fotografie

Hoe kan je starten met online vloggen

Lijkt het je leuk om een eigen vlog te starten? Het kan erg leuk zijn om een vlog te beginnen over je hobby zoals muziek, bewegen, koken, sporten, reizen of iets anders waar je veel van weet en waar je graag over wilt gaan vloggen. Sommige vloggers zijn groot geworden door structureel dagelijks of wekelijks nieuwe vlogs te plaatsen waar veel mensen naar kijken. Ook jongeren kijken veel naar vlogs van andere jongeren. De vlogs van jongeren bevatten niet altijd serieuse inhoud maar zijn wel erg vermakelijk doordat de vlogger het erg leuk en aantrekkelijk brengt, leuke en grappige dingen uithaalt en tevens een inkijkje geeft in zijn privé leven. Vaak geven de filmpjes niet altijd het juiste voorbeeld maar de jeugd vind ze geweldig.

Voordat je gaat vloggen is het natuurlijk goed om na te denken waarover je wilt gaan vloggen. Om te kunnen vloggen heb je een goede camera nodig die geschikt is om vlogs op te nemen, een vlogcamera.

Om te beginnen met je eerste vlog is het aan te raden eens lekker te oefenen en te kiezen voor een simpele eenvoudige vlog. Na het maken van de vlog kun je deze bewerken met een videoeditor en zo knippen, plakken en eventueel tekstbalkjes, intro en einde toevoegen. Door veel te oefenen kun je wat meer eigen worden met de gebruikte software en zorg je dat de basis van je videos goed zijn.

Verder is het bij vloggen belangrijk dat je structureel vlogt. Als je mensen je vlogs volgen is het fijn om te weten dat je bijvoorbeeld elke maandag een vlog upload of dit structureel 1x per week doet. Wanneer je een goed verhaal hebt en je doelgroep bereikt zullen steeds meer mensen je vlogs gaan volgen. Je vlogst moeten leuk zijn en interessante verhalen of aantrekkelijke content bevatten die mensen leuk vinden.