Foto Willem
Image default
Gezondheid

Het verschil tussen vet smelten en vet vriezen

De woorden “vet smelten” en “vet bevriezen” worden soms door elkaar gebruikt, maar de procedures die beweren hardnekkig vet te elimineren zijn verschillend. Smelten of bevriezen? De typische reactie op hardnekkig vet is “kom er vanaf”, maar hoe pak je dit aan? Bezoek rbclinics.nl voor meer informatie. Twee van de meest populaire niet-chirurgische procedures voor lichaamscontouren, vet “bevriezen” en “smelten” van vet, gebruiken beide extreem hoge temperaturen om vetcellen te vernietigen, zij het aan verschillende uiteinden van de temperatuurschaal. De lichaamscontour technieken verschillen, ondanks het feit dat beide niet-invasieve therapieën voor vetverwijdering zijn. Wat zijn dan de verschillen tussen de twee? Laten we het opsplitsen.

Hoe vet smelten werkt

Smeltende vet apparaten zijn apparaten die warmte gebruiken om vetcellen te doden. Een dergelijke procedure waarbij hoge temperaturen worden gebruikt om vet te verbranden, is SculpSure®. Met behulp van lasertechnologie zoals SculpSure-apparaat zullen vet cellen bevriezen door ze zachtjes te verwarmen tot een temperatuur tussen 107 en 116 graden Fahrenheit zonder de omliggende huid te beschadigen. Dientengevolge verwijst de term “smelten” naar een behandelingsmethode die warmte gebruikt om vetcellen te doden in plaats van een daadwerkelijke actie die op het vet plaatsvindt. Nadat het lichaam de tijd heeft gehad om de beschadigde cellen te verwijderen, zijn de volledige resultaten meestal zichtbaar na 12 weken. Eén sessie kan resulteren in een gemiddelde vermindering van 24 procent van het behandelde gebied.

Hoe vet bevriezen werkt

Cryolipolysis-technologie is een hulpmiddel dat door CoolSculpting wordt gebruikt om vetcellen niet-invasief te richten en te bevriezen. Om de verschillende lagen vetcellen onder het huidoppervlak te doordringen, koelt de CoolSculpting af tot -11 graden Celsius, terwijl vetcellen afsterven bij vier graden Celsius (ongeveer 39 graden Fahrenheit). Vetcellen sterven af ​​nadat ze gedurende een vooraf bepaalde periode aan de juiste vriestemperaturen zijn blootgesteld. Hoewel het lichaam één tot drie maanden nodig heeft om de dode vetcellen kwijt te raken, zorgt een gezonde levensstijl ervoor dat de resultaten blijvend zijn. De meerderheid van de patiënten ziet een vermindering van 20-25% in vet in het behandelde gebied. Dus zowel vet smelt- als vet bevriezing procedures vernietigen vetcellen door de toepassing van extreme temperaturen.