Foto Willem
Image default
Woningen

Ventilatiesystemen in huis: 3 tips

Wanneer je een mechanisch ventilatiesysteem in huis hebt, is het belangrijk om deze optimaal te gebruiken. Maar hoe kun je dit het beste doen? Er zijn verschillende manieren waarop dit mogelijk is, en hier vind je de drie beste tips voor het gebruik van je ventilatiesysteem in huis.

1: Zorg voor een constante toevoer van lucht

Een van de manieren waarop jij optimaal profiteert van je ventilatiesysteem, is door te zorgen voor een constante toevoer van verse lucht. Je kunt hierbij gebruik maken van je ramen, maar ook ventilatieroosters installeren waardoor de lucht naar binnen kan komen.

2: Kies voor optimale energiebesparing

Een andere tip om je ventilatie zo goed mogelijk te gebruiken, is door dit te combineren met warmteterugwinning. Hiermee zorg je er in de eerste plaats voor dat je energie bespaart, maar het leefklimaat in huis is daarnaast ook een stuk aangenamer. Verder kun je, om energie te besparen, ook een systeem kiezen met winddrukgeregelde roosters. Als er veel wind op staat wordt er minder lucht binnengelaten.

3: Schakel de installatie nooit uit

Zodra je een mechanisch ventilatiesysteem in huis hebt geplaatst, doe je er goed aan om deze alleen in geval van nood uit te schakelen. Met dit ventilatiesysteem zorg je ervoor dat de lucht in je woning altijd schoon is: schakel je het apparaat uit, dan is de werking niet optimaal en verbruik je ook weer meer energie. Met deze tips maak je nog beter gebruik van je ventilatie en geniet je optimaal van alle voordelen!

https://www.ventilatie.net/keuzehulp/