Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Tips en trucs van een blender

TIPS EN TRUCS VOOR HET GEBRUIKEN VAN EEN BLENDER

Een blender is een van de meest veelzijdige apparaten in uw keuken. Je kunt er van alles mee doen zoals smoothie maken, proteïnedrankjes tot hummus, soepen en zelfs notenmelk. Met een blender kun je experimenteren met nieuwe technieken en recepten helemaal naar je eigen hand zetten. Om het maximum uit uw blender, is een goede installatie en verzorging essentieel. De meeste blenders kunnen bijna van alles doen zoals een keukenmachine.

Weten hoe je een blender op de juiste manier gebruikt is belangrijk om de beste resultaten te krijgen, zelfverzekerd te experimenteren en veilig te werken.

1. Vul de blenderpot tot aan de maximale vulstreep om rekening te houden met beweging en lucht tijdens het blenden. Overlaad uw blender niet.

2. Giet geen kokende vloeistof in uw blender. Laat soepen en sauzen iets afkoelen voordat u ze in een blender op een aanrecht blendt.

3. Gebruik het doseerdopje bovenop het deksel van de blender om ingrediënten toe te voegen terwijl u blendt. Deze techniek is perfect voor het emulgeren van sauzen, mayonaise en saladedressings.

4. Was de kan van uw blender onmiddellijk na gebruik af om te voorkomen dat voedsel op de messen en wanden droogt, waardoor het moeilijker te verwijderen is.

5. Grijp nooit in de blender terwijl deze in werking is. Om ingrediënten naar de messen te duwen of de zijkanten af te schrapen, gebruikt u de tamper.  

6. Begin altijd met blenden op lage snelheid en voer de snelheid geleidelijk op, zodat alles gelijkmatig wordt geblend en het spatten vermindert.

 

WAT KUN JE IN EEN BLENDER MAKEN?

1. SMOOTHIES

Voor een heerlijke smoothie meng je 1 kopje van je vloeibare basis met ongeveer ½ kopje van elk klein stukje fruit, groente en fruit van je keuze. Voeg vervolgens eventuele boosters, notenboter of yoghurt toe en mix tot het geheel vloeibaar is.

2. MILKSHAKES

Doe 2-3 ons melk op de bodem van je blender, gevolgd door vaste ingrediënten zoals stukjes gekonfijte chocolade of gehakte cheesecake. Voeg drie bolletjes van je favoriete ijs toe en mix op de hoogste stand tot een gladde massa.

3. IJS CREAM

Maak ijs in een blender door eerst de vloeibare basis, zoals slagroom, met zoetstoffen en cacao (indien gebruikt) op een hoge stand te mixen tot het romig is. Doe het in een diepvriesbestendige bak en dek af met plasticfolie en laat 4-6 uur bevriezen. Meng de toppings erdoor en laat nog 1-2 uur bevriezen.

4. VERSE SAPPEN

Om sap te maken in een blender, doe je eerst je gesneden fruit en groenten in de blenderpot samen met je vloeibare basis en mix tot een gladde massa. Doe het mengsel door een kaasdoek of notenmelkzak in een bakje om de pulp te verwijderen.

5. ZACHTE SALSA

Verzamel alle ingrediënten die je nodig hebt om je favoriete salsa te maken, zoals tomaten, uien, koriander, limoensap, knoflook, zout en peper. Kwart of halveer de ingrediënten, doe ze dan in de pot van een gewone blender en mix tot een gladde saus. Serveer met je favoriete tortillachips. 

6. HUMMUS

U kunt klassieke hummus maken door kikkererwten, tahini, knoflook, water en citroensap in uw blender te doen en op lage snelheid te blenden voordat u geleidelijk de gemiddelde snelheid verhoogt. Blender tot de textuur heel glad is, en voeg zo nodig water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Op zoek naar een andere smaak voor uw hummus? Probeer dan eens avocado hummus of edamame hummus. Voeg gewoon de ingrediënten toe aan je blender en mix tot een gladde massa.

7. “HARDE KAZEN “MALEN” OF “RASPEN

Snijd harde kaas in stukjes en zet de blender op hoog tot de gewenste grootte is bereikt. Gebruik eerst de pulseerstand, en ga dan over op hoge snelheid, indien nodig.

8. BROOD CRUMBS

Als u brood in huis hebt dat oud is geworden of brood dat u expres hebt laten uitdrogen, snijd het dan in stukjes. Doe het gedroogde brood samen met je favoriete specerijen en kruiden in de blenderpot en pulseer tot je de gewenste consistentie hebt bereikt. Maak broodkruimels voor over romige krabtaarten en meer.

9. BABY VOEDING

Kook harde ingrediënten zoals wortels of butternutpompoen en snijd ze in vieren of halveer ze voordat je ze in de blender doet. Een beetje vloeistof zoals bouillon of sap helpt om de juiste consistentie te krijgen. Pureer op hoge stand tot een gladde massa.

10. SOEP

Trek in zelfgemaakte soep? Ook daar kan uw blender u bij helpen. Probeer dit recept voor romige geroosterde groentesoep eens. Rooster de groenten tot ze goudbruin zijn en voeg ze dan samen met de vloeibare ingrediënten toe aan je blender voor een gezonde en stevige gepureerde soep. Als u een blender wenst te kopen, zorg ervoor dat u de beste blender kiest die bij u past.

blender

Gerelateerde artikelen

Acht Redenen Om Te Slapen Met Een Satijnen Kussensloop

De hype rondom Instagram

De nieuwe manier van verwarmen: Infraroodverwarming