Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Kunstopdracht voor een unieke sculptuur?

Kunstwerk in opdracht voor een unieke sculptuur?

Van kleine kunstwerken en awards in opdracht tot kunstopdrachten  voor grote RVS beelden voor buiten.

Bij iedere kunstopdracht zijn de wensen van de opdrachtgever het uitgangspunt, daarom ga ik altijd eerst om de tafel met de opdrachtgever. Wat zijn uw wensen en/of  ideeën? Uw wensen geven een richting die ik verbeeld in een serie schetsen. Deze schetsen zijn het uitgangspunt voor meerdere koperen of kartonnen modelletjes. Regelmatig gebruik ik ook het 3D ontwerpprogramma Blender om een levensechte impressies te maken van het gewenste eindresultaat van de RVS sculptuur op ware grootte.

 

Prototype van een RVS kunstwerk in opdracht

Als de kleine modelletjes de opdrachtgever bevallen maak ik van het ontwerp een grotere mock-up van karton of hout – liefst op ware grootte indien dat mogelijk is. De opdrachtgever nodig ik dan uit om langs te komen en samen bekijken we het resultaat. Kloppen de verhoudingen van het kunstwerk in spé? Is de grootte van de sculptuur geschikt voor de locatie (tuin, entree, hal, woonkamer etc. )? Eventuele aanpassingen kan ik direct ter plekke doorvoeren.

Als het prototype na eventuele aanpassingen door de opdrachtgever akkoord is bevonden begint de uitvoering van het kunstwerk in het definitieve edelstaal, brons of corten.

 

Definitieve uitvoering van de RVS kunstopdracht

Voor de definitieve uitvoering van de kunst in opdracht sculptuur snijden we eerst het RVS 316 -inox om het daarna met verschillende metaalbewerkingstechnieken in zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Metaalbewerkingstechnieken die ik als kunstenaar hierbij gebruik zijn o.a. lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen. Zowel RVS 316 als brons zijn goed geschikt voor een gladde exclusieve afwerking. De huid van de sculptuur schuren we dan helemaal glad totdat deze puntgaaf is. Dat gaat in verschillende stadia van steeds fijner schuren. Als het materiaal eenmaal perfect glad is valt te kiezen om dit door te zetten totdat het materiaal glimt en weerspiegelt als een spiegel. Ook kunnen we er voor kiezen om juist (een deel) mat te schuren voor een mooi contrasteert met de spiegel ontstaat.

 

RVS spiegelende of matte uitstraling?

De voorkeur voor spiegelend of juist een mat RVS kunstwerk verschilt van persoon tot persoon Sommigen houden van glimmend en spiegelend, anderen houden meer van mat geschuurd RVS – dat kan een bijna fluwelen uitstraling hebben. Vooral kunst is een kwestie van smaak. Dat is ook zo voor de materiaal keuze en het type afwerking.  De associatie van geroest (corten) staal met natuurlijk en warm is heel persoonlijk. Voor iemand staat roest juist symbool voor slecht onderhoud.

 

Exclusief beeld

Hoe dan ook, een goed ontworpen en uitgevoerde kunstopdracht levert een origineel en exclusief kunstbeeld of (rvs) sculptuur op. Een kunst object dat voortdurend boeit en intrigeert. Een aanwinst voor uw tuin, huis of organisatie.

 

RVS sculptuur met een certificaat van echtheid

Iedere RVS sculptuur wordt geleverd met een certificaat van echtheid. Daarmee bent u verzekerd  van de authenticiteit van het kunstwerk. Het is door de RVS kunstenaar schriftelijk vastgelegd. Met het certificaat komt een korte motivatie over het ontwerp en de details over de gekozen materialen en de gebruikte beeldhouwtechnieken. Als het kunstwerk uit een gelimiteerde oplage komt staat op het certificaat welk nummer van het totale aantal het kunstwerk is.

 

Wat kost een kunstwerk in opdracht ontworpen?

Wat een kunstwerk kost dat in opdracht is ontworpen hangt grotendeels af van uw wensen. Standaard kost een nieuw exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is dus nog zonder de uitvoering van het beeld zelf. Heeft u al een RVS sculptuur gezien dat u (met een kleine aanpassing) wilt laten maken dan vervallen die ontwerpkosten natuurlijk. Op website www.jeroenstok.com vindt u een overzicht van veel kunstwerken en de prijzen.  Ook staat bij ieder kunstwerk de afmetingen, het type afwerking en het gebruikte materiaal. Hiermee krijgt u een indruk van wat een RVS kunstbeeld ongeveer kost.

 

Interesse voor een kunstwerk in opdracht?

Ook interesse om een kunstwerk in opdracht te laten maken? Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Stok en informeer naar de mogelijkheden.

Een deel van de RVS sculpturen die op de website jeroenstok.com te zien zijn kunt u ook bewonderen in diverse beeldentuinen en galerieën.

 

RVS-Kunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok is RVS kunstenaar en maakt RVS kunstwerken in opdracht en verkoopt vrij werk. Daarnaast maakt hij ook grafkunst in opdracht samen met nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

 

Deze blog over een RVS kunstopdracht is geschreven door Jeroen Stok – RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

contact met RVS kunstenaar
https://www.jeroenstok.com/