Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Kan zonwerende raamfolie ook op dubbelglas?

Heb je dubbelglas en wil je ook graag de zon weren in huis? Helaas kunnen niet alle zonwerende folies op dubbelglas geplakt worden. Gelukkig zijn er wel bedrijven die zonwerende raamfolie verkopen die geschikt is voor dubbelglas. Hierdoor kun je toch de warmte weren in de hete dagen. In het voorjaar is het heerlijk als het zonnetje naar binnen schijnt maar in de zomer niet. Want zelfs met dubbelglas stijgt de temperatuur zeker met een paar graden in huis. Let bij het aankopen van zonwerende raamfolie op dat het wel erbij vermeld staat. Staat er niet bij vermeld dat het geschikt is voor dubbelglas? Plak het dan ook zeker niet op de dubbele beglazing. Er is met niet geschikte folies namelijk een risico op thermische breuken. Dit komt omdat de ramen de warmte niet kwijt kunnen. Hierdoor zet het glas uit en kan het gaan barsten. Let daar dus altijd heel goed op!

Is zonwerende raamfolie makkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van zonwerende raamfolie is voor iedereen mogelijk. Wel is het een secuur klusje dus is het goed om de stappen goed door te lezen. Als je namelijk een foutje maakt kan het zijn dat het hierna niet meer bruikbaar is. De stappen voor het plakken zijn als volgt:

  • Voordat je begint is het aan te raden het te beplakken oppervlak op te meten. Vervolgens meet je op het folie uit hoeveel dit is en tekent dit af met een potlood. Snijd vervolgens het folie zoals afgetekend af.

  • Om het zonwerende raamfolie mooi op te plakken is het belangrijk dat je ondergrond schoon is. Dit kun je gemakkelijk schoonmaken met warm water en een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het vuil en eventueel stof. 

  • Je kunt het plakken iets makkelijker maken door het raam eerst nat te spuiten. Hiermee zorg je dat het folie niet direct vastzit en nog iets gecorrigeerd kan worden.

  • Op elk raamfolie zit een beschermlaag die er eerst af moet. Doe dit nooit in zijn geheel maar steeds met kleine stukjes. Anders heb je kans dat het aan elkaar kleeft en niet meer te gebruiken is.

  • Als je dit allemaal hebt gedaan kun je gaan starten met plakken. Begin hiermee altijd in een hoek zodat je een duidelijke lijn hebt. Ga zo verder over het raam totdat je het hele raam hebt beplakt.

  • Als het helemaal naar wens is aangebracht kun je het overtollige water verwijderen. Dit kun je doen met een rakel en eventueel een theedoek. Veeg vanaf het midden naar de zijkanten toe zodat al het water eronder vandaan komt. Leg ook wat handdoeken op de grond om dit op te vangen. Als je deze stap hebt voltooid kun je gaan genieten van je zonwerende raamfolie.

De voordelen van zonwerende raamfolie

Het warme weer is natuurlijk fijn maar in huis wil je het koel houden. Zo heb je altijd een plekje waar je even op adem kan komen. Het kan in de zomer namelijk echt heel heet worden buiten. De voordelen van zonwerende raamfolie zijn dat het een heel stuk koeler blijft in huis. Ook is het fijn dat je in de slaapkamer een aangenamere temperatuur hebt. Hierdoor is het slapen tijdens de hete dagen veel beter vol te houden. Je zult ook merken dat je veel sneller iets aan het huishouden doet. Als het namelijk heel heet is in huis heb je al helemaal geen zin in stofzuigen. 

https://www.plakfoliewebshop.nl/