Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Hoe werkt een magnetron?

Een magnetron heeft een bijzondere werking: het zorgt ervoor dat we koud voedsel kunnen opwarmen maar heeft daarnaast nog veel meer mogelijkheden. Hoe werkt een magnetron precies en wat zijn de opties bij het gebruik van dit apparaat? Hier lees je alles wat je moet weten over de werking van de magnetron en wat jouw voordelen zijn. Op deze manier kun je makkelijker voor jezelf bepalen of je een magnetron gaat aanschaffen.

Hoe werkt een magnetron? Een magnetron werkt als volgt: de magnetron verhit eten met microgolven die volledig ongevaarlijk zijn. De microgolven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging. De wrijving die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat warmte vrijkomt. Dit is dan ook de reden dat eten in de magnetron veel sneller opwarmt dan in een pan.

Eten opwarmen in de magnetron

Wanneer je eten gaat opwarmen in de magnetron is het goed om te weten dat er verschillende opties zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de magnetron in te stellen op het juiste vermogen, zodat het eten goed warm wordt. Zo moet het vermogen voor boter of ijs een stuk lager zijn dan voor het koken van groenten en aardappelen. Het is dan ook belangrijk om te weten welk vermogen je moet instellen op de magnetron.

Voor welk voedsel is de magnetron geschikt?

Je kunt heel veel verschillende soorten voedsel in de magnetron bereiden. Zo is de magnetron natuurlijk geschikt voor het opwarmen van kliekjes of kant-en-klaar gerechten. Verder kun je hier heel goed groenten en aardappelen in koken. De magnetron is ook geschikt voor het ontdooien van diepvriesproducten of het bakken van vis of kipfilet. Materialen die goed in de magnetron kunnen zijn glas, porselein, kunststof, karton en papier. Magnetrons zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten: het is aan jou om te bepalen welke het beste in jouw keuken past.

https://www.magnetron-aanbiedingen.nl/