Foto Willem
Image default
Woningen

Goedkope houten ramen

Gefaseerde ontmanteling van oude kunststof ramen
Het demonteren van ramen is een vraag die door de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de consument interessant is geworden. Het ontmantelingsproces is vrij arbeidsintensief, het bestaat uit verschillende fasen die moeten worden uitgevoerd, waarbij de bestelling strikt wordt nageleefd. We bespreken elke fase van het werk, praten over de geheimen van elk proces, benadrukken de kenmerken van een plastic raam, de demontage ervan, evenals de demontage van fittingen en afzonderlijke delen van de constructie.

In welke gevallen is het nodig om kunststof ramen te demonteren
Ramen demonteren In het dagelijks leven komt revisie vaak voor. Dit type reparatie omvat het demonteren van kunststof ramen. In de bouw zijn kunststof ramen erg populair vanwege hun lange levensduur.

Elk jaar verbeteren de fabrikanten van deze producten het materiaal en de structuur van isolatieglaseenheden, de verbeterde producten hebben de voorkeurseigenschappen in termen van besparing van warmte en licht. Daarom kan het zijn dat de eigenaar na een bepaald aantal jaren de kunststof structuur wil veranderen vanwege de installatie van een betere optie of in het geval van scheuren in de glaseenheid door mechanische schade. Natuurlijk zijn de kosten van een nieuwe structuur en de kosten van het demonteren van ramen een vrij grote kostenpost, dus de wens om geld te besparen is normaal en alledaags.

De demontage van oude ramen moet correct worden uitgevoerd, aangezien mechanische veranderingen in de raamopening tot problemen kunnen leiden bij de installatie van een nieuw raam.

Voorbereiding voor analyse van de structuur
De voorbereiding voor het verwijderen van een kunststof frame met een raam met dubbele beglazing bestaat uit verschillende fasen

Stappen voor het demonteren van ramen

Bouwapparatuur voor demontage
Hulpmiddelen voor het demonteren van het raam Onze experts geven u algemene aanbevelingen om het werk zelf te doen. Maar we staan ​​er nog steeds op om contact op te nemen met gekwalificeerde medewerkers van het bedrijf.

Om het oude raam te demonteren, heb je een standaard set bouwgereedschap nodig:

Een gewoon keuken- of bouwmes met verwisselbare messen;
Kleine koevoet, hendel;
Beitel of moderne hamerboor;
Een hamer;
Beitel;
Metaalzaag;
Tang;
Plamuurmes.
Moderne bouwgereedschappen zoals boorhamers en schroevendraaiers maken het werk veel gemakkelijker. Als er geen dergelijk gereedschap is, zijn gewone schroevendraaiers geschikt voor werk, een set schroevendraaiers is beter.

De kosten voor het demonteren van ramen zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van de kunststof constructie en de complexiteit van het uitgevoerde werk. Een moderne tool verbetert de werkomstandigheden aanzienlijk, versnelt elke actie meerdere keren. Bovendien is de afwezigheid van schade aan de raamopening afhankelijk van een kwaliteitsgereedschap.

Hoe wordt een raam met dubbele beglazing verwijderd
Het demonteren van een raam met dubbele beglazing Het ontmantelen van PVC-ramen begint met het verwijderen van een raam met dubbele beglazing. Deze procedure is eenvoudig bij het verwijderen van een blinde raam en is gecompliceerd in de aanwezigheid van vleugels. De glazen unit is het zwaarste onderdeel in de gehele kunststof constructie. Tijdens het uitnemen is het belangrijk om het niet te beschadigen of te breken voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van anderen, daarom wordt het uitknijpen van de verpakking met de grootste zorg gedaan. Het is beter om deze kwetsbare structuur vast te houden met zuignappen, zodat u het grootste deel van het gewicht op uzelf kunt nemen.

In het geval van mechanische schade aan de glaseenheid, volstaat het om deze te vervangen. Maar dit is niet effectief, omdat het misschien niet altijd in de hele raamstructuur past.

Verwijderen van een raam met dubbele beglazing in een blinde raam en met sjerpen
Een raam met dubbele beglazing vervangen Een blinde raam is een raam zonder vleugels. Het glas wordt in de raamconstructie vastgehouden door middel van kunststof glaslatten. U moet beginnen met de langste glaslat, in het midden.

In eerste instantie moet u degene kiezen die zich het dichtst bij de helling bevindt. Voor gemakkelijker werk is het beter om een ​​spatel met afgeronde hoeken of een scherp mes te gebruiken. De spatel moet voorzichtig gebruikt worden, duw hem tussen het kozijn en de glaslat, te beginnen in het midden van het raam. Uiterlijk past elke glaslat goed tegen het glas, maar met een beetje moeite met een spatel ontstaat er een spleet. Bij het verwijderen van de klemmen moet u vanuit het midden van het frame naar boven of beneden gaan. Het glas is eenvoudig te verwijderen na het verwijderen van alle glaslatten.

U moet beginnen met het demonteren van de scharnieren. Deze fittingen zijn van verschillende typen:

Draai die naar binnen of naar buiten open;
Scharnierend, die alleen naar boven gerichte ramen openen;
Overhead dat is opgelost.
De gemakkelijkste manier om te demonteren zijn gewone onderdelen met een metalen staaf. Voor demontage moet u de stang zelf verwijderen. Het is beter om te beginnen met het verwijderen van de vleugel vanaf de onderkant, door de structuur naar u toe te houden en niet van uzelf af, om vallen te voorkomen. Als de scharnieren zijn bevestigd met zelftappende schroeven, moet de zelftappende schroef worden losgedraaid voordat deze wordt gedemonteerd. Ga vervolgens verder met het losmaken van de glaslatten. Bij het uittrekken van het glas is het belangrijk om comfortabel de rand vast te pakken en de tas naar u toe te trekken.

Hoe een raamkozijn te verwijderen
Demontage van het raamkozijn Bij het demonteren van ramen met uw eigen handen, wordt u geconfronteerd met de noodzaak om het frame te verwijderen. Deze procedure kent ook verschillende fasen:

U moet beginnen met het verwijderen van de pleister en het schuim rond de hele omtrek van het raamkozijn. Deze procedure staat bekend als het demonteren van raamhellingen ofvoorbereiding op de uitgang.
Zagen om het verwijderen van panelen te vergemakkelijken
Nadat u het overtollige materiaal met een schroevendraaier hebt verwijderd, moet u de bevestigingen en platen losdraaien.
Verwijder het frame in delen uit de opening.
Het verwijderen van gips en schuim kan het beste gebeuren met een scherp voorwerp, zoals een keuken- of bouwmes.

De bevestigingen moeten worden losgeschroefd met een schroevendraaier door ze terug te draaien. Ankers zijn meestal gemakkelijk los te schroeven, als er zich problemen voordoen, moet het frame worden opgetild door er plastic wiggen in te slaan.

Voor het gemak is het beter om het raamkozijn met insnijdingen te demonteren, omdat het oude plastic gemakkelijk in delen kan worden verwijderd met een koevoet of beitel. Alle zaagsneden moeten handmatig worden gedaan met een zaag voor hout- of plastic werk. Het werkoppervlak is zwaar verstopt met kleine deeltjes beton, schuim, plastic, je hoeft dus geen slijper te gebruiken. Slijpschijven kunnen in het materiaal vastlopen of barsten en letsel veroorzaken.

Het demonteren van oude kunststof ramen is ondenkbaar zonder afval, maar het is vermeldenswaard dat ankers en platen niet weggegooid hoeven te worden. Bij het demonteren van de structuur met een schroevendraaier of kruiskopschroevendraaier worden de ankers niet beschadigd en kunnen ze opnieuw worden gebruikt.

Hoe de eb en dorpel te verwijderen
Installatie van de vensterbank Na het demonteren van de raamconstructie, kunt u doorgaan met het demonteren van de vensterbank en ebt uit het kunststof raam. In de meeste gevallen wordt de eb bevestigd met zelftappende schroeven met polyurethaanschuim. De bevestigingsonderdelen moeten met een schroevendraaier of schroevendraaier worden verwijderd en het schuim moet worden afgesneden. Na het losschroeven van de schroeven wordt met kracht de eb van de basis gescheurd.

Demontage van de vensterbank afhankelijk van het type:

Een kunststof vensterbank wordt meestal met bouwschuim gemonteerd, dus je moet kracht zetten bij het verwijderen. Het is beter om vanuit het midden van het raam te beginnen met extraheren en geleidelijk naar de randen toe te bewegen.
De houten vensterbank wordt gedemonteerd met een ijzerzaag voor hout of schroot.
Het moeilijkste om te demonteren is een betonnen vensterbank. Hiervoor heeft u wellicht nodig:
een hamerboor met een hamermodus,
een hamer;
beitel;
molen met een cirkel op beton.
Een hamerboor kan beton in stukken breken. Hetzelfde resultaat kan worden bereikt met een hamer of koevoet. De molen zal de beste hulp zijn bij dit harde werk. Maar als u met een molen werkt, moet u uzelf beschermen met behulp van beschermende uitrusting:

gasmasker;
beschermende bril;
handschoenen.
Vaak willen eigenaren een betonnen vensterbank die in uitstekende staat verkeert niet veranderen, maar onthoud dat plastic en beton niet goed mengen. Kunststof heeft een goede warmtecapaciteit, terwijl beton koud is, wat leidt tot overtollig vocht.
Hoe goed de vensterbank ook is, hij is nog oud, er vormt zich een opening tussen het raam en de vensterbank, die uiteindelijk microscheurtjes geeft en de kou doorlaat.

 

Goedkope houten ramen

Binnendeuren Prijs Kwaliteit

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0113-pvc-ramen.html