Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

Dit klopt niet over payrolling

Payrolling is een manier van werken die steeds vaker voorkomt. Het heeft namelijk meerder voordelen voor de werkgever en werknemer. Maar soms worden alleen de nadelen benoemt, daarom gaan wij het in deze blog hebben over deze nadelen die helemaal niet kloppen over payrolling. Wij snappen dan ook dat er veel vragen zijn! En deze beantwoorden we dan ook graag!

 

Payrolling is duur

Payrolling kan inderdaad duur zijn, maar dan heb je waarschijnlijk voor het gehele pakket gekozen. Je kan namelijk verschillende opties kiezen. Uiteraard kost het geld, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Het risico geef je hierdoor uit handen, net als de administratieve rompslomp. De tijd die je dan overhoudt kun je gebruiken om te doen waar je echt in bent. Al met al blijkt dat medewerkers inhuren via payrolling gemiddeld gezien goedkoper is. Dit is dus al een reden om erover na te denken om een payroller in dienst te nemen.

Er verandert weinig op de werkvloer

De meeste werkgevers zijn bang dat het op de werkvloer anders gaat zijn voor de werknemers. Maar dat is zeker niet het geval! Ze moeten volgens de wet ook dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als werknemers die rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn. Bij ziekte worden ze ook gewoon doorbetaald door het payrollbedrijf. Wanneer personeel niet meer direct bij je onder contract staat zou je kunnen denken dat de binding verdwijnt. Omdat er verder voor het personeel bijna niets verantwoord merk je het echter niet op de werkvloer. Payrolling wordt vaak gezien als iets voor grote bedrijven. Het is echter voor iedereen geschikt. Voor kleine bedrijven is het uit handen geven van het risico bij ziekte bijvoorbeeld heel fijn.

Meer informatie nodig over payrolling?

We hopen dat je nu een goed beeld hebt van payrolling. Heb je nou nog vragen of wil je meer weten over payrolling? Dat is helemaal niet gek! Je besteed namelijk bepaalde taken uit aan een extern bedrijf. Voor meer informatie eem dan een kijkje op een website van bijvoorbeeld Payroll Select. Hier vind je de belangrijkste ins en outs over payrolling die je moet weten.

https://www.payrollselect.nl/