Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

De nieuwe manier van verwarmen: Infraroodverwarming

De toekomst is hier. De krachten van de warmte van de zon kan je nu in huis halen. Nu voelt elke winter als zomer en blijft jouw lichaam altijd op temperatuur. Installeer een infraroodverwarming in huis en heb nooit een koude kont door het zitten op een lekkere warme bank.

Wat is een infraroodverwarming?

Dit is een manier van warmteafgifte en energie overdracht dat gebruik maakt van de warmte golven net zoals de zon deze afgeeft. Door de warmte van een infraroodstraler voel je gelijk de warmte op en in jouw lichaam. En langzaamaan geef jij jouw warmte af aan de omgeving. Met een normale elektrische verwarming wordt de lucht verwarmt die dan uiteindelijk jou verwarmt. Dit duurt langer, is slechter voor het milieu en boven alles kost het meer.

Wat voor soorten infrarood verwarming zijn er? En wat kost het?

Een infrarood verwarming kan je op meerdere manieren installeren. Er zijn eigenlijk drie opties

1.     Een infraroodpaneel

Deze is het makkelijkste te installeren en je kan het gebruiken als een bijverwarming of totale verwarming van een ruimte. Voor een infraroodpaneel die 100 watt heeft ben je ongeveer 500 euro kwijt. En je kan hiermee een ruimte van c.a. 12 vierkante meter verwarmen. Perfect dus voor een slaapkamer

2.     Een infraroodstraler

Deze machines zijn voor zowel binnen als buiten te gebruiken. Je hebt ze vast wel gezien als je buiten zit op het terras. Deze kunnen ook licht afgeven, maar je kan er ook voor kiezen dat die niet worden gebruikt en dat je alleen voor de verwarming gaat. Voor een straler ben je ongeveer 350 euro kwijt. Let wel op dat een straler niet te dicht bij je staat. Je kan je hier namelijk aan verbranden

3.     Implementatie in vloerverwarming

Net onder de vloer worden dan de infrarood panelen geplaatst. Deze zijn het meest energiezuinig en de betere keuze vergeleken met elektrische verwarming. Je bent ongeveer 50 euro kwijt per vierkante meter. Let wel op dat hier nog installatiekosten bij kunnen komen.