Foto Willem
Image default
Aanbiedingen

De hype rondom Instagram

Veel mensen scrollen graag even door Instagram zodra ze wat vrije tijd over hebben. Met name influencers zijn erg actief op social media en laten graag hun leven zien. Dit heeft als nadeel dat veel mensen denken dat veel luxelevens van influencers en andere bekende mensen perfect zijn en bestaan uit mooie reizen en grote luxe villa’s. Ze beseffen zich niet dat Instagram niets te maken heeft met de werkelijkheid. Bovendien lijken steeds meer foto’s massaal bewerkt te zijn. Je kunt met behulp van wat programma’s en apps de meest simpele foto omtoveren tot een heel mooi speciaal plaatje.

Het upgraden van je foto’s

Een online foto bewerken doe je snel en gemakkelijk door bijvoorbeeld te kijken naar de intensiteit van de luchtkleuren. Je kunt de kleurtjes een beetje aanpassen, waardoor een stuk lucht op een foto er totaal anders uit komt te zien. Dit geeft al vrij snel een totaal ander effect. Een online foto bewerken kan op veel meer verschillende manieren. Er is vrijwel geen complex programma voor nodig. Zo kun je bijvoorbeeld ook objecten op een foto bewerken door de kleurintensiteit te veranderen. Probeer echter wel een natuurlijke foto te creëren. Je wilt niet dat overduidelijk te zien is dat de foto bewerkt is. Het is fijn als je wat dat betreft subtiel te werk kunt gaan. Ook lichteffecten kunnen veel betekenen voor jouw foto. Zo kun je gaan voor een ‘Bokeh-effect’, waarbij de foto scherp is, maar een hele vage achtergrond heeft. Andersom zou natuurlijk ook kunnen. De voorgrond is dan wazig met op de achtergrond scherpe objecten of een landschap bijvoorbeeld. Het bewerken van je foto’s kan dus op veel verschillende manieren.

Instagram is niet wat het lijkt

De mens is geneigd om alleen positieve aspecten te delen. Natuurlijk getuigt het ook van kracht als je de mindere kanten van je leven durft te belichten, maar in een neppe online wereld vinden mensen het vaak prettig als ze ‘mooie’ en ‘leuke’ dingen te zien krijgen. Instagram is wat dat betreft een plek geworden waar alles best nep en bewerkt is en dat is toch wel jammer.

https://www.fotobewerkenonline.nl/