Foto Willem
Image default
Woning en Tuin

Waarom kies je voor pallethout?

Voor dit vraagstuk kunnen een aantal toelichtingen worden uitgewerkt:

Een eerste toelichting is dat industrieel de trend is van het woningjaar 2019 . Men kiest nu voor de inrichting voor hout en staal in plaats van kleine grappige dingetjes zoals vogeltjes. Men wil terug naar de periode van de industrialisatie. De trend is overgewaaid vanuit de USA. Door een toename van de industriële gebouwen daar, besloot men deze in te zetten voor huizen. Men heeft hier de industriële onderdelen van de gebouwen behouden en aan de hand van deze onderdelen het pand ingericht.

Help de natuur!

Een tweede toelichting is dat men in de hele wereld bezig is met de wereld. Men probeert steeds meer om de gevolgen van klimaatverandering in te dammen. Dit gebeurt via verschillende ideeën. Een idee is via het verlengen van de levensduur van een product. Door een product bijvoorbeeld na verwerking opnieuw te hergebruiken en door te verkopen aan een speler op een andere markt. Voor deze nieuwe markt vervuld het product een nieuwe oplossing voor een probleem. Voor de pallet geldt dat een pallet die in zijn eerste leven fungeerde als transportonderdeel bij een groothandel, in een later leven gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een pallet bed of een stoel. Door het geven van een extra leven bespaart men een groot aantal bomen die niet hoeven te worden gekapt. In deze bomen bevinden zich dieren en insecten die hierdoor ook beschermd blijven. Door de aanschaf van meubels die gemaakt zijn van pallethout draagt ook u een steentje bij aan onze planeet. U bespaart namelijk planken die voor een nieuwe bank zouden moeten worden gekapt.

Hoe verwerk ik pallets in mijn huis?

De nieuwste trend voor inrichting van een huis is pallets. Het gebruik van pallethout bij de inrichting van een woning is een fraaie toevoeging in huis. Pallets worden niet meer alleen gebruikt voor het verplaatsen van grote groepen producten. Vandaag de dag zijn onderdelen of zelfs hele pallets terug te vinden in de woonkamer als: klok, boekenkast, bank, bijzettafel of stoel. In de eetkamer zijn de pallets terug te vinden in de eettafel en wederom de stoelen. In slaapkamer ziet men pallets terugkomen in het bureau, de kapstok en het bed.

In de tuin is deze ontwikkeling ook te zien. De bloembakken (in vele verschillende kleuren en formaten, denk hierbij aan bijvoorbeeld op de grond of hangend tegen een schutting), schuttingen en moestuinen worden steeds vaker gemaakt van pallets. Wie heel handig is kan een schommel of hangmat maken van oud pallethout.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bed/