Foto Willem
Image default
Woning en Tuin

Velux dakramen

Velux is een zeer bekend merk dat vooral dakramen produceert. Het merk is inmiddels bijna synoniem geworden voor dakramen. Velux dakramen zijn dat niet voor niets. Ze zijn namelijk erg goed in wat ze produceren en de gebruikers zijn erg tevreden. Ooit begon Velux met één standaard dakraam.

Inmiddels zijn er meerdere toepassingen van Velux dakramen. Je kunt zelfs Velux dakramen laten plaatsen bij bijzondere panden, zoals monumentale panden. Het is dan ook niet gek om een Velux dakraam te overwegen. Of als je die al hebt, na te denken of je misschien een ander soort Velux dakraam wil. Er zijn namelijk meerdere uitvoeringen denkbaar.

Haal meer uit je schuine dak met Velux

Velux dakramen zijn meer dan ramen die open en dicht kunnen. Je kunt namelijk ook voor uitgebreidere opties kiezen. Zo zijn er 2-in-1 en 3-in-1 Velux dakramen, waarbij je meerdere Velux dakramen op een rij laat plaatsen in één frame. Het zijn dus niet verschillende individuele ramen. Ook kun je toegang tot je dak inbouwen met een Velux dakraam met dakterrasvenster. Je hebt dan in de onderste helft een soort deurraam. Of kies voor een geïmproviseerd balkon met het Velux balkonvenster. Zo haal je meer uit je schuine dak en komt er ook meer licht je huis in.

Ook in de kleine ruimtes

Voor kleine ruimtes heb je misschien geen 3-in-1 dakramen nodig. Wel kun je nog altijd kiezen om een simpel Velux dakraam te plaatsen. Daar is ook een elektrische variant van, die je ook op zonne-energie kunt laten werken. Dat hoeft niet. Je kunt dit dakraam in ieder geval van afstand bedienen. Je hoeft dus niet op te staan. Daarnaast is er het standaard tuimelvenster. Of de nieuwe variant, waarbij het raam volledig naar buiten opent en niet meer naar binnen draait: het uitzettuimelvenster.