Foto Willem
Image default
Woning en Tuin

Schoonmaak hacks

Niet iedereen vindt het leuk om te doen, de grote schoonmaak. Wil je wel dat je huis spik en span is, maar niet uren staan schrobben tot die oven eindelijk weer glimt of je blender weer toonbaar is? Lees dan zeker verder! Een klusje dat vaak wordt uitgesteld, is het schoonmaken van de magnetron. Hoe handig dit apparaat ook is in het dagelijks leven; hij wordt enorm snel vies. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen met deze hack: zet een magnetronbestendig bakje met 2 cups water en een eetlepel azijn in je magnetron. Zet hem voor 5 minuten aan. Je kunt nu alle viezigheid makkelijk wegpoetsen met een natte doek!

 

Nog meer tips

Een vloer schoonmaken is best simpel. Een beetje water en zeep is meestal al voldoende om het vuil op het oppervlak te verwijderen. Echt vieze tegens kun je met een spons of borstel met warm water en een paar druppels schoonmaakazijn schoonmaken. Om te voorkomen dat je vloer snel vies wordt of snel strepen of krassen krijgt kun je stoelpootdoppen aanschaffen. De stoelpootdoppen zorgen ervoor dat je vloer beschermd wordt tegen de ruwe onderkant van de stoel. Je hebt verschillende soorten stoeldoppen. Je hebt ze van vilt, rubber en nog meer stoelpootdoppen van materialen.

 

Attributen schoonmaken

Iedereen houdt wel eens van een gefrituurd hapje zoals een kroket, frikandel of en paar frietjes, maar maak je de frituurpan ook wel eens grondig schoon? Dit doe je zo: haal het vet uit de pan, veeg hem schoon met keukenpapier en vul hem dan met water en een vaatwasser tablet. Zet hem vervolgens aan op 100 graden en laat hem 10 tot 15 minuten aanstaan. Zo is hij binnen de kortste keren weer glanzend. Veel mensen houden we eens van een smoothie, maar hoe krijg je de blender eigenlijk schoon? Je kunt hem echter in een handomdraai schoon krijgen. Vul hiervoor de vieze beker tot de max met koud of lauwwarm water en een druppel afwasmiddel. Zet hem vervolgens aan en alle restjes komen los. Even afspoelen en hij kan zo weer de kast in. Je ziet het misschien niet meteen, maar door dagelijks te koken worden de filters in je afzuigkap behoorlijk vies. Vet hoopt zich hierin op. Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Zodra het kookt, kun je voorzichtig baking soda toevoegen. Laat vervolgens de filters in het bruisende water zakken en laat ze hier ongeveer een minuut in zitten. Spoel ze daarna af en ze lijken weer zo goed als nieuw!

https://stoeldopshop.nl/