Foto Willem
Image default
Toerisme

Risicovolle activiteiten bij een doorlopende reisverzekering vergelijken (Frankrijk en Tunesië)

Wanneer je doorlopende reisverzekeringen gaat vergelijken, kom je erachter dat meer adrenaline meestal betekent meer risico. Er zijn bepaalde activiteiten die verzekeraars  niet zullen dekken.

Klifspringen

Reizen draait om avontuur en spannende ervaringen, maar als u opzettelijk uw leven in gevaar brengt door deel te nemen aan activiteiten zoals klifspringen of balkonhoppen, zal de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk niet voor de brokken zorgen.

Professionele sporten

Standaard doorlopende reisverzekeringen dekken zelden activiteiten als u deelneemt aan een wedstrijd of professioneel aan sport doet. Op uw plaatsen…klaar…nee!

Motorsport en racen

Autorijden is een van die activiteiten die meestal door geen enkele verzekeraar worden gedekt. Als u van plan bent op vakantie een sportwagen te huren, bent u waarschijnlijk verzekerd bij het bedrijf waar u huurt – maar controleer dit altijd voordat u de weg opgaat.

Schieten

Kleiduivenschieten mag dan wel de geplande activiteit zijn tijdens het bokkenweekend, maar de bruidegom neerschieten vóór de trouwdag is niet fair play. Reisverzekeringen dekken zelden sporten waarbij gebruik wordt gemaakt van vuurwapens. In sommige gevallen kan een aanvullende dekking worden gekocht. 

Vergeet niet dat wat elke polis wel en niet dekt, verschilt per verzekeraar, dus het is belangrijk om het polisblad te lezen voordat u tot aankoop overgaat of rechtstreeks contact op te nemen met uw verzekeraar als u niet zeker bent.  Als u een sport of activiteit had gepland die niet is vermeld, kan het zijn dat het onder onze radar is geglipt of dat het niet is gedekt.  Zorg ervoor dat u contact opneemt met uw verzekeraar om te controleren of uw geplande activiteiten gedekt zijn.

Hoewel het altijd een goede gewoonte is om rond te kijken en reisverzekeringen te vergelijken, moet uw prioriteit zijn om ervoor te zorgen dat u volledig gedekt bent voor uw geplande avontuurlijke activiteiten in plaats van alleen maar de goedkoopste offerte te pakken te krijgen.

Vergelijk reisverzekeringen voor Frankrijk

Op een paar uurtjes met de trein lijkt Frankrijk misschien dichtbij – maar als u een van de 17 miljoen toeristen bent die Frankrijk elk jaar bezoeken, moet u zeker overwegen een reisverzekering af te sluiten voor uw reis. Frankrijk ligt dan wel aan de overkant, maar u moet altijd een reisverzekering met medische dekking afsluiten als u naar het buitenland gaat. Aangezien zakkenrollen het meest voorkomende probleem is op vakantie in Frankrijk, wilt u ook dekking voor uw geld en persoonlijke bezittingen. Een reisverzekering Frankrijk is een must.

De dekking van een reisverzekering voor Tunesië

Standaard dekken doorlopende reisverzekeringen meer dan 50 sporten en activiteiten en als u iets bijzonder avontuurlijks wilt doen, is er een extreme sport dekking als een add-on. Er wordt ook rekening gehouden met alle medische aandoeningen en hebben geen maximum leeftijdsgrens.

Een doorlopende reisverzekering Tunesië biedt ook een scala aan voordelen, waarvan sommige omvatten:

  • Medische kosten en ziekenhuis uitkering

  • Persoonlijke ongevallen en aansprakelijkheid

  • Annulering en onderbreking van uw vakantie

  • Afbreken van uw reis

  • Vertraagd vertrek

  • Verblijfsverzekering

  • Persoonlijke bezittingen en bagage

  • Persoonlijk geld, paspoort en reisdocumenten

  • Juridische kosten

 

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/