Foto Willem
Image default
Toerisme

Citytrippen aan de Belgische Kust

restaurants blankenberge zeedijk

We hebben uw mening gehoord: “Is de stedentrip aan de Belgische kust het waard?”. Nou, zeker! De Belgische kust is enkele kilometers lang, relatief compact en heeft een tram die de hele kustlijn bedient. Daarom is het gemakkelijk om van de ene badplaats naar de andere te gaan. Ga ’s ochtends naar de kunstgalerie in Knokke, eet’ s middags in Blankenberge, bezoek dan James Ensor in Oostende en breng een prachtige zonsondergang door aan de westkust , Beëindig het leven van de dag.

Ontdek de street art in Oostende

Met “Crystal boot” heeft Oostende muurschilderingen en bizarre installaties die een vaste tentoonstelling in de stad vormen. U kunt alle werken in een rustige wandeling zien. Je kunt beginnen bij het VVV-kantoor, waar je een gratis wandelkaart kunt krijgen om je door de openluchttentoonstelling te leiden.

Geniet van gastronomie in sterrenrestaurants

De Belgische kust telt restaurants met maar liefst zeven sterren: Le Fox ** in De Panne, Tok Bogaerde in Koksijde-Oostduinkerke (Koksijde-Oostduinkerke) , Blankenberge, Bartholomeus **, Cuines 33 *, Ciccio en Sno Gris *. Hier kunt u genieten van gastronomische kunst. Vergeet niet op tijd te reserveren!

Maak kennis met de fascinerende wereld van James Ensor

James Ensor is zijn stad Oostende zijn hele leven trouw gebleven. Zijn werk is te bewonderen in het grootste museum ter wereld, maar het is allemaal ontstaan ​​in de Vlaanderenstraat in Osend. De deur van zijn huis staat open voor het publiek. Je wordt meegenomen naar de vreemde en fascinerende wereld van deze grote schilder.

Bezoek tal van galerijen

Knokke-Heist telt niet minder dan 60 galerijen met elk hun eigen kenmerken. Op de route langs de galerij passeer je ook nog eens 30 beelden, waaronder Wim Delvoye en Panamarenko.

Blankenberge

In Blankenberge kan je drie prachtige villa’s bezoeken die speciaal ontworpen zijn voor het Belleépoque-centrum en de geschiedenis van de kustburgerij ontdekken. Daarna kunt u ontspannen op het prachtige dakterras in Gaudí-stijl, waar u ook honderden tegels uit verschillende huizen in de Belleze-stijl van Burangenburg kunt bewonderen.

Bewonder de voorbije edities van Beaufort

Na de eerste vijf edities van Beaufort is er nog een grote hoeveelheid kunstwerken bewaard gebleven. Rups, hoor ik in Westende, en het hout van de vlaggenmast is vanaf de kust nog te bewonderen.

Eigentijds begrip van de nostalgische visserijwereld.

Voel je als een echte zeeman tijdens een wandeling in het NAVIGO Visserijmuseum. Je ruikt de nostalgie die de visserswereld meebrengt. Daarnaast staan ​​het sfeervolle Noordzeeaquarium en het Hondenhaai Kraamkliniek garant voor de onverwachte ontmoetingen van onze Noordzeebewoners.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html