Foto Willem
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar de perfecte deurkrukken voor jouw huis

Deurkrukken hebben natuurlijk als belangrijke functie dat zij ervoor zorgen dat deuren gemakkelijk geopend kunnen worden. Vaak wil je echter ook dat ze mooi passen bij de stijl waarmee je de rest van het huis hebt ingericht. Net als de deuren zelf zijn de deurkrukken immers altijd zichtbaar. Om de ideale deurkrukken voor in jouw huis te vinden is het verstandig om vooraf goed na te denken over een aantal zaken.

Deurkrukken voor de voor- en achterdeur

Bij de buitendeuren is de functie van de deurkrukken wellicht nog altijd belangrijker dan het design of het model. Als je de deur wilt openen maar de deurklink werkt niet mee dan kom je simpelweg je huis niet meer in en daar zit je natuurlijk nooit op te wachten. Een deurklink die je gebruikt voor buitendeuren is daarom zwaarder en steviger dan de variant voor binnendeuren.

Een PVC-coating op deurklinken voor een buitendeur

Ook is het in het geval van de deurkrukken voor buitendeuren verstandig om er rekening mee te houden dat deze worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Om er zeker van te zijn dat de klink mooi blijft kan het slim zijn om te kiezen voor een variant waar een PVC-coating op is aangebracht.

Mooie deurkrukken voor stijlvolle binnendeuren

In het geval van binnendeuren wordt het design van de deurklinken vaak als belangrijker gezien dan de functionaliteit ervan. Dit is ook niet raar want deze klinken zijn altijd in het zicht en dit is vaak niet het geval bij de klink die zich bevindt op de buitendeur. Gelukkig zijn er ook veel verschillende designs op de markt. Een belangrijke keuze die je moet maken is of jouw voorkeur uitgaat naar een ronde vorm of dat je eerder neigt naar een vierkante vorm.