Foto Willem
Image default
Financieel

Moet u een persoonlijke lening afsluiten om uw vakantie kosten te dekken?

Een persoonlijke lening is een goedkopere manier om te lenen dan creditcardschulden op te bouwen. Maar is het de moeite waard om er een uit te geven voor vakantie-uitgaven?

Veel mensen beloven van tevoren te sparen voor de vakantie, om te ontdekken dat ze tegen de tijd dat ze niet rijker zijn November rolt rond en die uitgaven beginnen op te duiken. Als je niet zeker weet hoe je dit jaar met je vakantie-uitgaven omgaat, denk je er misschien aan om een persoonlijke lening af te sluiten. Met een persoonlijke lening kunt u om welke reden dan ook geld lenen, en u komt meestal in aanmerking op basis van uw kredietscore in combinatie met uw vermogen om uw schuld terug te betalen (wat betekent dat u een bron van inkomsten, zoals een baan, nodig heeft voor een geldschieter om voelt u zich op uw gemak om u geld te lenen).

Persoonlijke leningen hebben meestal de voorkeur boven creditcards om een aantal redenen. Ten eerste brengen persoonlijke leningen veel minder rente in rekening, waardoor uw schuld minder kostbaar wordt. Ten tweede zal een persoonlijke lening uw credit score niet schaden als u uw betalingen op tijd doet. Een hoog creditcardsaldo kan daarentegen uw score schaden door uw kredietgebruiksratio op te drijven.

Maar hoewel een persoonlijke lening misschien een goede oplossing lijkt om uw vakantiekosten te dekken, loont het nog steeds de moeite waard om twee keer na te denken voordat je er een afsluit. Wij laten https://bkrminilening.nl/ zien wat we daarmee bedoelen. 

Het gevaar van schulden

Sommige mensen hebben geen andere keuze dan schulden aan te gaan als zich noodkosten voordoen. Als je dak begint te lekken en je hebt niet de € 1.200 om te betalen voor een reparatieploeg, dan is een persoonlijke lening zinvol, omdat je dat soort uitgaven niet kunt uitstellen. Evenzo, als je auto kapot gaat en je hem nodig hebt om naar je werk te gaan, loont het om een persoonlijke lening af te sluiten om de reparaties te dekken als je geen spaargeld hebt. Zoals hier https://geld-lenen-zonder-bkr.com/ verteld. 

Maar het afsluiten van een persoonlijke lening lening voor niet-essentiële uitgaven is een slecht idee. Dus als je merkt dat je krap bij kas zit als de feestdagen naderen, kun je de lening beter vermijden en in plaats daarvan je plannen wijzigen. Als u schulden aangaat om geschenken, reizen, decoraties en kaarten te betalen, betaalt u uiteindelijk alleen meer voor die items in de vorm van rente, zelfs als die rente lager is dan wat u op een creditcard zou betalen . Als u een persoonlijke lening afsluit voor vakantie-uitgaven, loopt u bovendien het risico achterop te raken met uw betalingen, wat uw credit score ernstig kan schaden. Als dat zo is, en je moet dan geld lenen voor een echte noodsituatie, is die optie misschien van tafel.

Een betere benadering van de feestdagen

De beste manier om je vakantiekosten is om vooraf voor hen te sparen. Als je de boot daarop al hebt gemist, dan is je volgende beste optie is om je uitgaven op een zinvolle manier te verminderen.

Als je normaal € 600 uitgeeft aan cadeaus voor vrienden en familie, verlaag dat dan tot € 60 door in plaats daarvan batches zelfgemaakte lekkernijen uit te delen. Of leg aan de belangrijke mensen in je leven uit dat je dit jaar geen cadeaus kunt geven omdat het je financiën zou belasten.

Ondertussen kun je je decoraties naar beneden halen of, als je kinderen hebt, je aanmelden hun hulp om uw huis er feestelijk uit te laten zien. Buitenverlichting kan kostbaar zijn en kan ervoor zorgen dat uw elektriciteitsrekening omhoog schiet, maar dat betekent niet dat u uw woonkamer niet kunt versieren met klatergoud en slingers.

Ten slotte, als u in de buurt bent gewoonte om tientallen aangepaste kerstkaarten te verzenden, ruil die in voor een e-mailexplosie. Het is een gemakkelijke manier om iedereen te bereiken met wie je goede wensen wilt delen, en het kost je geen cent.

Hoewel persoonlijke leningen het gemakkelijk maken om betaalbaar geld te lenen, moet je er geen afsluiten om welke reden dan ook. Als zich een noodsituatie voordoet, is een persoonlijke lening een redelijke keuze, maar neem er geen voor kosten die u helemaal kunt vermijden.

 

https://geld-lenen-zonder-bkr.com/category/lening/kopen-op-afbetaling/