Foto Willem
Image default
Financieel

Een nieuwe studie volgen

Veel mensen dromen er al jaren over: een nieuwe studie volgen. Ze zijn vaak al jaren ongelukkig in hun huidige baan en dromen van een totaal ander vakgebied. Ook dromen veel mensen van een eigen onderneming. Toch blijft het vaak alleen maar bij het dromen. Dit is erg jammer, want je leven kan op een zeer positieve manier veranderen als je de stap maar durft te zetten Er zijn een aantal zaken die meespelen in de keuze om niet aan een nieuwe studie te beginnen. Wij noemen er een aantal op en proberen je meteen te overtuigen waarom je tóch te stap moet zetten.

Een nieuwe studie kost veel tijd

Dit klopt inderdaad. Wil je aan een nieuwe studie beginnen, dan dien je er rekening mee te houden dat je hier veel tijd in moet steken. Vooral als je verder totaal niet bekend bent met het vakgebied. Mensen die altijd voor hun werk achter de computer zitten, dromen vaak van een baan in de buitenlucht. Dit is vaak totaal iets anders. Toch moet dit je absoluut niet tegenhouden. Een nieuwe studie kies je namelijk erg bewust. Je weet wat je wilt en weet dat je er interesse in hebt. Dit helpt al enorm tijdens het studeren. Je vind het leuk om over het onderwerp te leren en dit maakt het ook dat je de nieuwe stof sneller onder de knie hebt.

Combineren van een studie en een baan

Het is niet veel mensen gegund om hun huidige baan op te zeggen en zich vervolgens volledig te storten op hun nieuwe studie. De meeste mensen zullen moeten studeren naast hun huidige baan. En dat is zwaar, vooral als je ook nog kinderen hebt. Probeer hier bewust tijd voor vrij te maken op een vast tijdstip. Zorg er voor dat niemand je kan storen en zet je telefoon uit. Als je thuis de ruimte hebt, creëer dan een studeerkamer voor jezelf. Richt deze mooi in zodat je je er goed voelt. Dit geeft inspiratie en nodigt uit om eens goed plaats te nemen achter je boeken.

Hergroepering van je kredieten helpt je met je financieel overzicht

En dan is er natuurlijk nog het onvermijdelijke punt: de financiën. Een andere studie volgen kost helaas nu eenmaal geld. En dat geld heeft niet iedereen ter beschikking. Gelukkig is hier toch een oplossing voor. Je kunt namelijk een lening aanvragen voor een studie. Heb je al één of meerdere leningen lopen? Dan is het een hergroepering van je kredieten aan te raden. Dit betekent het samenvoegen van meerdere kredieten tot één nieuwe persoonlijke lening. Hierdoor heb je dan een goed en makkelijk overzicht van al je lopende schulden. Dus ga je een lening aan voor je nieuwe studie? Overweeg dan een hergroepering van je kredieten.

Gewoon doen!

Als laatste tip kunnen we je nog geven dat je het gewoon moet doen. Laat je door niets of niemand tegenhouden en start met die nieuwe studie. Nog liever vandaag dan morgen! Laat je niet leiden door datgene wat niet kan, maar volg je hart en doe datgene wat wel kan. En geloof ons, je leven zal er op een goede manier door veranderen. En als je eenmaal begonnen bent in je nieuwe vakgebied, had je gewild dat je dit al vele jaren eerder had gedaan.

Let op, geld lenen kost ook geld.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/hergroepering/