Foto Willem
Image default
Particuliere dienstverlening

Een lichaam neerleggen wanneer iemand sterft

Het leggen van het lichaam van een persoon wanneer hij sterft was ooit iets dat iemand in zijn leven zou kunnen doen, een laatste gebaar van zorg en vriendelijkheid, evenals een praktische taak.

Het is een eens zo bekende traditie die in de 20e eeuw op grote schaal uit de praktijk raakte, naarmate meer mensen stierven in het ziekenhuis of zorg buitenshuis.

De laatste jaren kiezen echter steeds meer mensen ervoor om, wanneer ze kunnen, thuis te sterven. Bijna een op de vier mensen die elk jaar in Engeland overlijden, doet dat nu in zijn eigen bed.

Voor sommige mensen is het voorbereiden van het lichaam wanneer iemand sterft , kan een troost zijn en een gevoel van liefde en plicht vervullen.

Als iemand sterft, zijn ze nog steeds een patiënt

Hoewel het minder gebruikelijk is geworden dat we het zelf doen , is de zorg voor mensen die zijn overleden iets wat beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en uitvaartverzorgers als een belangrijk en zinvol onderdeel van hun werk beschouwen.

Jill, een verpleegster uit Devon, zegt dat het zowel een kwestie van respect als medeleven is.

“Als iemand overlijdt, is hij nog steeds een patiënt. We zullen hun lichaam wassen en hun haar kammen en hen een schone jurk aandoen. We praten met ze, noemen ze bij hun naam en vertellen wat we gaan doen. Het is een daad van waardigheid.

“Als het tijd is om hun gezicht te bedekken met een laken, zullen we ze vertellen hoe erg het ons spijt dat we dit moeten doen.

“Er zijn twee verpleegsters nodig om iemand neer te leggen en op te tillen, zodat ze altijd met iemand zullen werken die het al eerder heeft gedaan. Het is iets dat je leert door het met zorg te doen.”

Als iemand thuis overlijdt, moet diens overlijden altijd worden bevestigd door de arts, voordat het lichaam wordt afgevoerd. Dit is het stadium waarin een begrafenisondernemer kan beginnen te helpen, maar sommige mensen kiezen misschien voor een doula aan het einde van het leven om hen te ondersteunen tijdens deze fase van de overgang van hun geliefde na de dood.

De overgang van ons lichaam na de dood

Iemand ontslaan is een intieme taak, waarvan bepaalde aspecten voor mensen verontrustend kunnen zijn. Wanneer we sterven, doorloopt ons lichaam natuurlijke processen, omdat het begint af te sluiten en onze spieren geen controle meer hebben over zijn functies.

Als iemand ligt, wordt zijn lichaam gewassen en, in een ziekenhuisomgeving, wordt een maandverband gedragen, voordat de persoon een schone toga of een set nachtkleding aantrekt. Wanneer iemand traditioneel wordt aangelegd, worden hun lichaamsholten om hygiënische redenen gestopt met watten of stoffen pads. Ook moet er gekeken worden naar het donorcodicil, maar hoe werkt het donorcodicil na overlijden? Check altijd of er een aanwezig is bij de overleden persoon.

Nadat de ogen van de persoon zijn gesloten, moeten de neus en mond voorzichtig worden schoongemaakt, voordat hun lichaam wordt gewassen met een spons en ze worden aangekleed. De persoon kan worden geschoren en het haar kan worden geborsteld, gekamd en verzorgd. Als ze een kunstgebit droegen, kunnen deze weer op hun plaats worden gezet. Een klein kussen wordt onder de kin van de persoon geplaatst om de kaak te ondersteunen, terwijl de armen in een verhoogde positie worden geplaatst, meestal gekruist op de borst of buik.

 

https://uitvaartpolis-online.com/kennisbank/uitvaartverzekering-senioren/