Foto Willem
Image default
Vakantie

Dingen die je zeker moet doen in Portugal

Portugal is een land in Zuid-Europa en ligt op het Iberische schiereiland. Het is het thuis van één van de meest beroemde voetballers, Christiano Ronaldo. Portugal is een populaire bestemming vanwege de geschiedenis en de cultuur van het land. Jaarlijks wordt Portugal door honderdduizenden toeristen bezocht.

Ben je bang dat je verdwaald raakt tijdens je reis door Portugal? Overweeg om een auto te huren zodat je makkelijker door Portugal reist. Op deze website staat meer over autoverhuur in Portugal: https://www.autoportugal.nl/.

Leukste bezienswaardigheden van Portugal:

Hier is een lijst met de leukste bezienswaardigheden van Portugal:

Matosinhos Beach:

Dit is een strand met een lang stuk goud zand. Het uitzicht over de zee is fenomenaal en het is er heel rustig en vredig.

  • Er is een weg achter het strand waar je veel mensen ziet fietsen.
  • Neem een boek mee, doe wat zonnebrand op en relax in deze prachtige omgeving. Als je hier niet van houdt, ga dan zeker surfen!

Bezoek de Oceanario de Lisboa:

Deze plek richt zich op het behoud van de zee. Je moet je gezin echt meenemen naar deze plek, het is leerzaam en fascinerend tegelijk.

Het bevat verschillende mariene organismen uit 4 van de belangrijkste oceanen. Het geeft je een kijkje in het zeeleven en het is erg interessant om het gedrag van deze organismen te onderzoeken.

Wandelen bij Cabo da Roca

Deze plek heeft verschillende prachtige stranden en vuurtorens. Het ligt aan de westkust van Portugal. Op een zonnige dag kun je met een heerlijk zeebriesje langs de kust lopen en de Portugese cultuur en prachtige natuur bekijken.

De kans is groot dat je verschillende vogels tegenkomt, elk met een prachtige kleuren en bijzondere stem.

Een avond doorbrengen in Ribeira District

Dit is een klein dorpje aan de kust. Het nachtleven en de vriendelijke mensen die hier wonen maken dit dorp zo speciaal.

  • Je kunt dineren in één van de beste restaurants, of snack iets met het gezin bij de fontein.
  • Elk jaar op 23 juni vindt er een hilarische traditie plaats: mensen slaan elkaar op het hoofd met plastic speelgoedhamers.
  • Als je toevallig op deze datum komt moet je hier echt aan meedoen!

De lekkerste wijn drinken bij Porto Calem

Dit is één van de beste wijnmakerijen in Portugal, opgericht in 1856. Als je binnenkomt heb je het gevoel alsof je teruggaat naar de 19e eeuw met alle wijnvaten en oude architectuur.

De familie Calem produceert al eeuwen deze heerlijke wijn met een bijzonder goede kwaliteit. De Duoro rivier ligt er direct achter. De vaten warden vroeger gebruikt om de wijn te transporteren.

Portugal is het thuis van exotische culturen en prachtige plaatsen zoals Aztec. Verschillende films die te maken hebben met “speurtocht” en “kerkers verkennen” zijn opgenomen in Portugal. Dit bewijst hoe opwindend deze plek kan zijn.

https://www.autoportugal.nl/