Foto Willem
Image default
Winkelen

Alles wat je moet weten over hondenkussen met orthopedisch vermogen

De comfortabele ligplek van je hond is enorm belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je trouwe viervoeter een goede nachtrust heeft, is het daarom van essentieel belang dat je een goed kussen kiest. Tegenwoordig bestaan er talloze soorten ervan, met ieder een andere specifieke toepassing. Een orthopedisch kussen voor je hond is wat dat betreft een goed idee, wanneer je hond gevoelig is voor gewrichtsklachten of last heeft van pijn. Maar wat is nou precies een orthopedisch kussen en waar let je op bij je aankoop? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over deze handige aanwinst voor je trouwe viervoeter. Informatie over orthopedische hondenkussen.

Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch hondenkussen, ook wel een therapeutisch kussen genoemd, is speciaal gemaakt om de druk onder je hond te verdelen. Hierdoor voelt de druk minder aan, waardoor je hond pijn verlicht en heerlijk kan relaxen. Een dergelijk kussen wordt veel verkocht aan huishoudens met oudere en arthritische honden, maar ook aan huishoudens met jongere honden die gevoelig zijn voor pijn. Wist je trouwens dat een hond niet tijdig tekenen van pijn toont als hij last heeft? Het is dan ook belangrijk dat je altijd goed op je hond let, zodat je ervoor kunt zorgen dat hij voldoende comfortabel ligt.

Waar let je op bij het kopen van een orthopedisch hondenkussen?

Bij een orthopedisch hondenkussen is het belangrijk dat je goed naar de materialen en de maat kijkt. Voornamelijk de materialen zijn van belang, omdat het kussen geen schadelijke stoffen bevat. Zo is het belangrijk dat het bijvoorbeeld vrij is van schadelijke chemicaliën en allergenen. Ook de maat van het kussen is belangrijk. Kijk daarom goed naar de afmetingen van je hond voordat je een kussen koopt. Kijk ook naar de dikte van het kussen. De meeste orthopedische hondenkussens hebben zo’n 12 cm dikte. Verder is het belangrijk dat je goed kijkt naar de vulling. Kies voor vulling die is gemaakt van katoen, dunne en stevige vezels. Deze maken je hond lekker comfortabel en stevig, zodat hij of zij nooit zal verschuiven op het kussen.

Is een orthopedisch hondenkussen duur?

Orthopedische hondenkussens kunnen variëren in prijs. Je kunt er al een krijgen vanaf zo’n 20 euro, maar het ligt ook aan de kwaliteit van het kussen en de vulling. Kies je voor een mooi prachtig orthopedisch kussen, met speciale vulling en een trending uiterlijk? Dan duurt het wel even voordat je klaar bent met betalen. Maar als je hond echt wat extra comfort nodig heeft, dan is het helemaal de moeite waard.

Hoe behandel je een orthopedisch hondenkussen?

Het is altijd belangrijk om je hondenkussen schoon te houden. Als je hond last heeft van gewrichtsklachten of pijn, is een schoon kussen nog belangrijker. Omdat veel orthopedische kussens niet machine-wasbaar zijn, is het belangrijk om het kussen schoon te houden met behulp van een stofzuiger. Als het kussen vuil is geworden, gebruik dan een mild en huidvriendelijk reinigingsmiddel om het kussen schoon te maken. Dit is veel beter, dan het kussen in de wasmachine te stoppen of het schoonmaken met Chemicaliën.

Conclusie

Een orthopedisch hondenkussen is een geweldige manier om je hond wat extra comfort te bieden. Door de druk te verdelen, zorg je dat je hond minder last heeft van gewrichtsklachten of pijn. Uiteraard is het van belang om goed naar de materialen, de maat en de dikte te kijken. Krijgt je hond genoeg comfort? Als je hier goed op let, dan heb je een prachtig hondenpakket voor je trouwe viervoeter, waardoor jij je goed kunt voelen bij het verzorgen van je hond. Wil je meer informatie over orthopedische hondenkussens? Klik dan hier.

.