Foto Willem
Image default
Woning en Tuin

Alles over de veiligheid van cilindersloten

Je wilt je natuurlijk altijd veilig voelen in je eigen woning. Er zijn heel wat manieren waarop je woning beveiligd is tegen inbraak: de aanschaf van goede veiligheidssloten is hier een voorbeeld van. Sloten bieden niet alleen een gevoel van veiligheid, maar voorkomen ook daadwerkelijk inbraak.

Een cilinderslot is een slot dat werkt door middel van een cilinder. Het slot werkt alleen mee als de goede sleutel in het slot geplaatst wordt. De sleutel kan dan omgedraaid worden en zo gaat de deur open. Cilindersloten bestaan al enkele tientallen jaren en worden ook steeds beter en sterker gemaakt.

Er zijn genoeg cilindersloten waarmee je jouw woning goed beschermt tegen inbraak. Het aanschaffen van kwaliteitssloten is dan ook altijd een aanrader.

Keurmerk Veilig Wonen: de beste beveiliging

Voordat je een veiligheidsslot of cilinderslot gaat aanschaffen voor je woning, is het goed om te weten dat je hierin verschillende mogelijkheden hebt. Een veiligheidsslot is verkrijgbaar in diverse soorten die een eigen mate van beveiliging bieden. Voor een goede beveiliging is het aan te raden om voor een SKG** of SKG*** keurmerk te kiezen.

Hiermee kies je voor een zwaar inbraakwerend (SKG**) en zeer inbraakwerend (SKG***) slot: het is voor inbrekers een stuk lastiger om een woning binnen te komen en hiermee is de kans op inbraak een stuk kleiner. Goede veiligheidssloten bieden de optimale bescherming tegen inbraak en zijn daarom zeker van nut voor jouw woning. Vooral voor de buitendeuren van je woning zijn sterke cilindersloten aan te raden.