Foto Willem
Image default
Energie

Zonnepanelen voor uw huis installeren – is het het waard?

Zonnepanelen voor uw huis installeren – is het het waard?

Het betalen voor een elektriciteitsrekening is verplicht en kan soms behoorlijk duur zijn. Om de kosten te verlagen of te elimineren, kunt u overwegen om in plaats daarvan zonnepanelen in uw huis te installeren. Het idee is om een ​​aantal PV (fotovoltaïsche) panelen te kopen en deze op uw dak te installeren. Deze apparaten zouden de energie van de zon verzamelen en omzetten in elektriciteit. U kunt ze gebruiken om extra elektrische energie te leveren of om de huidige te vervangen. Het is zelfs mogelijk om elke elektriciteitsrekening uit te bannen, aangezien u deze zelf kunt produceren. Is het echter de moeite waard? Het antwoord op die vraag ligt in de volgende uitleg over zonnepanelen.

 

Fotovoltaïsche panelen begrijpen

Niet alle mensen zijn op de hoogte van het bestaan ​​en de mogelijkheden van PV-panelen. Dit verklaart waarom een ​​idee als het installeren van zonnecellen op het dak overweldigend klinkt. Zoals je hierboven hebt geleerd, vangen de apparaten de energie van de zon op. Dat betekent dat dit alleen kan als er zon is, dat is in de middag. Slecht weer zoals bewolkte lucht en regen zouden de energieproductie verstoren. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de apparaten ’s nachts nutteloos zijn. Als u in een tropisch land woont of ergens waar veel zon is, kunt u overwegen deze panelen te installeren. Aan de andere kant moet je je afvragen of je huis zelfs ’s middags niet genoeg zonlicht krijgt.

 

Kostenberekening voor foto-elektrische panelen

Afgezien van de timing van de energieproductie (zoals hierboven vermeld), moet u nadenken over de berekening van de kosten. Zodra u een zonnestelsel in uw huis heeft, kunt u het evalueren met behulp van de discounted cashflow-methode. De voornaamste kosten zijn de installatiekosten en de verrekende elektriciteitskosten. Het hebben van voldoende panelen zou echter alle toekomstige elektriciteitsrekeningen uitroeien. Wat betreft de levensduur van deze apparaten, deze is ongeveer 25-40 jaar. Het hangt af van het type, de kwaliteit en de prijs van de panelen. Op basis van de marktprijs bedragen de gemiddelde kosten van de installatie van zonnecellen ongeveer  20.000 euro. Dit kan lager of hoger zijn, afhankelijk van waar u woont en de grootte van uw huis.

 

De beslissing nemen

Op dit punt bent u klaar om te beslissen of u fotovoltaïsche panelen in uw huis wilt kopen en installeren. Rekening houdend met de voordelen ervan, kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen met deze groene energie. Met de netto meting kunt u ook overtollige energie die door die panelen wordt geproduceerd, terug verkopen. Bovendien komt u in aanmerking voor belastingaftrek! De enige overweging zijn de initiële kosten, zoals de aanschaf van de cellen, de installatie op uw dak en het uitgeven van geld voor het onderhoud en de jaarlijkse vervanging van onderdelen. Het kopen en installeren van deze apparaten vereist dus een grote inzet. Het mooie is dat het levens veranderend kan zijn. Voordat u koopt, moet u een eerlijke aanbieder vinden die u kan helpen bij het bepalen van het product dat u nodig heeft. Een ding, je moet gaan voor kwaliteit in plaats van betaalbaarheid.