Foto Willem
Image default
Eten en drinken

Zoete aardappelen – geweldige functionaliteiten en gemakkelijke groei

Niemand kan de ongelooflijke voordelen van zoete aardappelen ontkennen. Hun ontelbare functionaliteiten houden niet op ons te verbazen! Van lekker eten om te consumeren tot een esthetisch stuk decoratie; zoete aardappelen presteren beter dan elke rol waarin ze worden gestopt!

Laten we daarom eens kijken hoe we deze geweldige groente kunnen consumeren, tentoonstellen en laten groeien!

Ze consumeren:

We weten allemaal hoe lekker zoete aardappelen zijn! Ze zijn niet alleen lekker om te eten, maar door hun geweldige gezondheidsvoordelen zijn ze ook erg voordelig om te consumeren!

Zoete aardappelen zijn niet alleen rijk aan vezels, maar zitten ook boordevol vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en selenium, enz. Bovendien zijn ze ook een geweldige bron van vitamine C en B. Dit zijn enkele van de manieren waarop u de smaak van zoete aardappelen kunt proeven en tegelijkertijd kunt genieten van de gezondheidsvoordelen:

• Als je ze pittig wilt maken, kan het toevoegen van kruiden zoals chili peper, rozemarijn, tijm, piment, kaneel, kokosnoot, nootmuskaat, knoflook, gember en kruidnagel heel nuttig zijn. Door deze kruiden en specerijen te gebruiken, kunt u zowel de smaak als de gezondheidsvoordelen van zoete aardappelen versterken!

• Je kunt ze fluweelzacht en smeltend maken door roomboter, honing, rum en bruine suiker enz. Te gebruiken.

• Hun smaak kan ook worden verrijkt door het gebruik van ahornsuiker, pecannoten en vlees.

• Bovendien kunt u ook limoen, wortel, zout, tijm, uien, appels, ananas, aardappelen en sinaasappels enz. Gebruiken om hun smaak te versterken!

Dit zijn enkele van de toevoegingen die u kunt toevoegen om verschillende gerechten met zoete aardappelen te maken!

Ze weergeven:

Snoep Aardappelen zijn een van de favoriete huis decors onder mensen in Duitsland. De sier-zoete aardappelen hebben hun eigen aanhang.

Sier-zoete aardappelen worden anders gekweekt dan de eetbare. Dit type zoete aardappelen is erg kleurrijk. Het staat bekend om containers en grenzen.

Een andere reden waarom hun populariteit steeds groter wordt, is dat dit de kamerplant is die bijna geen onderhoud nodig heeft. Het enige dat u hoeft te doen, is het af en toe trimmen en het is klaar om te gaan!

Van helder chartreuse groen tot paars zo donker dat het bijna zwart is, je vindt het in verschillende tinten.

Probeer daarom decoratieve zoete aardappelen in uw huis om de schoonheid binnenshuis te versterken!

Ze laten groeien:

Het kweken van je eigen zoete aardappelen kan een geweldige keuze zijn die je in je achtertuin kunt maken! Laten we eens kijken naar de groeimethode van de zoete aardappelen:

Hoe zoete aardappelen te planten:

Koop wortel spruiten van een nabijgelegen kwekerij. Bewaar ze zes weken voor het planten op een warme plek. Er zullen scheuten uit schieten en als ze 6 tot 9 inch bereiken, snijd je ze van de wortel af.

Plant ze drie tot vier weken na de laatste vorst als de grond volledig is opgewarmd. Maak 6 centimeter diepe gaten die 10-12 centimeter van elkaar verwijderd zijn. Begraaf glijbanen erin, bedek ze, zal bevuilen en goed water geven.

Blijf ze goed water geven en laat ze in de zon staan ​​voor de beste groei. Geef echter niet te veel water!

Wanneer zijn zoete aardappelen rijp:

Na 3 tot 4 maanden planten van de slips zijn de zoete aardappelen rijp om geplukt te worden! De meeste soorten hebben 100 dagen nodig om te rijpen.

Dit zijn dus enkele functionaliteiten van aardappelen waarvan u kunt genieten door ze rijp te kopen of door ze te laten groeien! Ik hoop dat je dit seizoen geniet van het gezelschap van zoete aardappelen!