Welke soorten opstalverzekeringen zijn er?

Iedereen is weer anders en iedereen heeft dus ook andere bezittingen en prioriteiten, daarom zijn er verschillende soorten woonhuisverzekeringen. Sommige mensen willen geen enkel risico nemen dat hun opstal beschadigd wordt en sommigen denken dat de kans te klein is dat er iets gebeurd waardoor hun opstalbeschadigd wordt. De een heeft heel kostbaar huis, de ander heeft een iets minder kostbaar huis.

Omdat iedereen dus verschillende wensen heeft zijn er daarom ook verschillende verzekeringen:

–          Brandverzekering: Dit is de basisvorm van de opstalverzekering. Deze verzekeringssoort biedt dekking tegen schade als gevolg van: blikseminslag, brand en ontploffing.

–          Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV): Deze verzekeringsvorm biedt naast de dekking van brandverzekering ook dekking tegen schade als gevolg van: storm (windkracht 7 of meer), diefstal, neerstortende vliegtuigen en vandalisme.

–          Extra Uitgebreide Gevaren Verzekering (UGV+): Deze verzekeringsvorm biedt naast de dekking van de brandverzekering en de UGV ook dekking tegen schade als gevolg van: Schroeien, smelten, zengen, water dat door de begane grond naar binnen is gekomen, breek- en hakwerk als gevolg van een kapotte waterleiding.

Allrisk verzekering: De naam zegt het al, met deze verzekeringssoort ben je tegen alle risico’s verzekerd. Het biedt naast de dekking van de brandverzekering, de UGV en de UGV+ ook dekking tegen schade als gevolg van: Al het van buitenaf komend onheil dat opeens en onverwacht ontstaat. Deze verzekeringsvorm gaat meestal samen met een eigen risico per soort schade.