Foto Willem
Image default
Verbouwen

Waar in je woning kun je fotolijsten ophangen?

Je hebt een mooie foto gemaakt op reis, van je gezin of tijdens een bijzonder evenement en wil het nu een leuke plaats in je interieur geven. Het eerste wat je doet is een 60×80 wissellijst bestellen waarin je de foto kan inlijsten. En dan begint de zoektocht naar een gepaste plaats om je fotolijst op te hangen. Wat zijn geschikte locaties in je woning om deze bijzondere foto de nodige aandacht te geven?

Langs de trap

De ruimte halverwege je trap is een geweldige plek om op adem te komen, dus waarom zou je het niet nog mooier maken met een prachtige foto van je laatste vakantie. De muren langs de trap zijn vaak verloren ruimte. Je kan deze opvrolijken door persoonlijke foto´s die ingelijst zijn op te hangen.

Achter een deur

Een deur kan niet altijd open staan. Een leuke manier om de muur achter de deur een waardig deel van je interieur te maken is door er foto´s te hangen. Je kan er bijvoorbeeld een collage maken van reisfoto´s of creatief zijn met gezinsfoto´s.

Bij hoge plafonds

Een meer uitdagende dode ruimte wordt gevonden in huizen met zeer hoge plafonds. Vaak is de ruimte tussen de bovenzijde van meubels en het plafond zo groot dat er veel witte ruimte is. Statement-artwork kan hier meestal de truc doen; ofwel een grootschalig canvaswerk of een groep kleinere werken.

Onder de trap

Die ongemakkelijke ruimte onder de trap is niet alleen weggelegd voor Harry Potter. Haal het meeste uit deze bescheiden maar waardevolle ruimte door het te transformeren in een plek waar herinneringen kunnen worden opgehaald. De muur is ideaal om een mooi kunstwerk of prachtige foto´s te hangen. Indien er plaats genoeg is kun je er zelfs een bureautje plaatsen om het tot een volwaardige ruimte te maken.

In de gangen

Er zijn veel huizen die last hebben van gangen die lang zijn. Of het nu de inkomhal is of de gang boven die naar de slaapkamers leidt. Beide zijn ideale plekken om fotolijsten met reisfoto´s of gezinsfoto´s te hangen. Zo voorkom je dat het een probleemgebied wordt om te decoreren zoals ze zo vaak worden beschouwd. De inkomhal kan een perfecte introductie zijn tot de decoratiestijl van de rest van je woning, terwijl de gangen boven een mooie aanvulling zijn op je slaapkamerinterieur.