Foto Willem
Image default
Zakelijke dienstverlening

Spoor 2 re-integratie

Er kunnen zich omstandigheden bij een organisatie voorkomen waardoor er afscheid moet worden genomen van een medewerker. Soms is dit onvermijdelijk en voor zowel werkgever als werknemer een pijnlijke aangelegenheid omdat bijvoorbeeld een medewerker, vanwege een bepaald ziektebeeld, de werkzaamheden waarvoor men is aangenomen niet meer kan uitoefenen en er binnen de organisatie geen andere functie voorhanden is. Een spoor 2 re-integratietraject kan dan een middel zijn om de werknemer een nieuw perspectief op de toekomst te geven waarmee vroegtijdige werkeloosheid wordt voorkomen. Het kan zelfs de start van een nieuw begin zijn.

De spoor 2 re-integratiespecialist heeft veel ervaring met het begeleiden van werknemers in een spoor 2 traject. Cliënten krijgen de volgende concrete activiteiten aangereikt:

   – uitgebreid gratis intakegesprek
   – profiel- en motivatietest voor zelfanalyse
   – hulp bij baanverlies verwerking
   – aanvullende training in vaardigheden
   – waar nodig en wenselijk omscholingsactiviteiten   
   – oriëntatie op nieuwe carrière
   – jobhunting technieken
   – jobinterview training
   – netwerk training en bemiddeling
   – persoonlijke coach en coaching
   – nazorg

Indien de cliënt geen dienstverband ambieert maar het spoor 2 traject wil inzetten voor het opzetten van een eigen bedrijf, dan wordt het programma aan de wensen van de cliënt aangepast. De contact frequentie is minimaal 3 maal per week via face to face gesprekken, telefoon, e-mail of webinars. E.e.a. afhankelijk van de specifieke situatie van de cliënt.

Doorlooptijd van een re-integratie spoor 2 traject

Een spoor 2 traject varieert in doorlooptijd  van 6 – 12 maanden. Gemiddeld vinden onze cliënten binnen 6 maanden al een nieuwe baan, ook wanneer het om een outplacement traject gaat. Anderen hebben die tijd nodig om een goede en bewuste (nieuwe) richting te vinden en hebben daarna nog een aantal maanden nodig voor solliciteren en het vinden van hun baan.
Welk traject met welke inhoud en doorlooptijd het best geschikt is voor u of uw medewerker(s) hangt af van verschillende factoren. Tijdens een vrijblijvend gesprek zullen wij nader op de mogelijkheden ingaan om u daarna een passend trajectvoorstel te doen.

https://www.spoor2reintegratiespecialist.nl