Meest voorkomende schade van telefoons

De kans dat je een smartphone met schade hebt gehad is groter dan 90%. Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken. We hebben de 4 meest voorkomende redenen onderzocht en dit zijn ze.

1. Schade aan het scherm en/ of LCD

Telefoons sneuvelen nog wel eens. Het scherm is dat vaak de plek die het eerste de schade op vangt. Vaak als er iets gebeurt met iemand zijn telefoon dan is het dat hij valt. De schermen van smartphones zijn ontzettend vaak erg zwak. Als een smartphone schade krijgt dan is dat vaak dat scherm waar barsten in komen. Een ergere versie van schade aan het scherm is als er schade is aan het LCD. Een gebroken scherm is nog wel te gebruiken. Zeker als er maar enkele krassen in zitten. Helaas kan ook het LCD (beeldscherm) wat eronder zit kapot gaan. Zeker als je scherm al kapot is word de kans een stuk groter dat ook het LCD scherm sneuvelt bij de volgende val.

2. Kapotte activatie- of volume knop

Op de telefoons van tegenwoordig zitten niet meer zo heel veel knopjes. Toch zitten er nog steeds een paar knoppen op een telefoon. Dit zijn de volgende:

  • Volumeknop
  • Aan- en uitknop
  • Stilte stand
  • Home knop

Deze knoppen kunnen kapot gaan bij ruw gebruik. Fabrikanten werken er hard aan om deze knoppen zo stevig mogelijk te maken maar dat is niet altijd genoeg om te voorkomen dat de knopjes sneuvelen. Het is erg vervelend als de knoppen niet meer werken. Bij iPhone kan je tegenwoordig een icoontje op het scherm plaatsen waarmee je naar home kan. Hierdoor hoef je de home knop niet meer in te drukken.

3. Koptelefooningang die niet meer werkt

De ingang van je oortjes is voor veel mensen heilig. Als je even niks te doen hebt dan is het wel fijn dat je je favoriete muziek kan luisteren. De ingang van je muziek kan gemaakt worden als hij kapot is maar het is het beste als je voorkomt dat hij ermee op houd.

Een audio ingang heeft vaak 2 redenen dat hij kapot gaat. De eerste reden is dat mensen te ruw met de telefoon omgaan en dus ook de ruw met de stekker in de ingang gaan. Hierdoor kan de binnenkant van de input beschadigen. Een andere veel voorkomende reden is zand en ander vuil. De input is een van de enige gaten in je smartphone. Dit is dan ook het onderdeel vaak veel vuil terecht kan komen. Dit zou geen probleem zijn als de ingang niet opgevuld zou moeten worden met de plug. Als je de plug erin probeert te duwen alleen er zit al zand in dan is dit niet echt goed voor de binnenkant. Het zand en ander vuil schuurt aan de binnenkant hard tegen de wand aan. Dit kan flinke schade opleveren aan je audio input.

4. Telefoon met waterschade

Er zijn waterdichte telefoons. Maar in overvloed circuleren deze niet rond. De kans is groot dat jou telefoon niet waterdicht is. Dit kan een klein probleempje zijn. Telefoons kunnen dan namelijk niet goed omgaan met nattigheid, en nadelig genoeg belanden ze regelmatig in situaties waarin ze in contact komen met water. De volgende plekken zijn de meest voorkomende plekken waar telefoons sneuvelen door waterschade.

Toilet: Het toilet is zeker bij jongens een groot probleem. Ze staan te plassen en met een biertje op hou je hem niet goed genoeg vast en hij ligt in de toiletpot.
Douche: De douche is vaak voor de mensen die eigenwijs zijn. Ze weten dat ze hem moeten wegleggen alleen dit doen ze niet. Ze willen even iets berichten en voor het berichtje af is is de telefoon kapot.
Regen: De laatste is regen. Telefoon zijn wel geschikt tegen spat schade. Dit is niet zoon probleem. Ze kunnen echter wel niet omgang met plassen water. Laat je dus je telefoon in een plas met water vallen is hij zeker weg.

Wil je de schade aan je telefoon laten maken door een reparateur in Maastricht. Bezoek dan Smartphonekoning.nl