Foto Willem
Image default
Management

MBA nonprofit management

Wat kan ik doen met een MBA Non-Profit Management?

mba non-profit

 

“Filantropische innovatie gaat niet alleen over het creëren van iets nieuws. Het betekent ook het toepassen van nieuwe denkwijzen op oude problemen, processen en systemen”

 

-Laura Arrillaga-Andreessen

 

Denk eens aan de vele milieu-, humanitaire en sociale problemen waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd. Geconfronteerd met deze uitdagingen geven de meeste mensen te kennen dat ze om hen geven. Velen van hen zijn bereid liefdadigheidsinstellingen te steunen die deze problemen aanpakken. En sommigen van hen zijn bereid betrokken te raken door in de non-profitsector te gaan werken. En slechts een handvol van deze servicegerichte professionals wordt geïnspireerd om non-profitorganisaties zo efficiënt en effectief mogelijk te laten werken door betere bedrijfspraktijken.

Mensen hebben de neiging om eerst aan de waarden en de missie van een non-profitorganisatie te denken, en pas daarna aan de bedrijfspraktijken. In feite zijn de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een non-profit organisatie moet een gezonde budgettering, strategie, marketing en personeelsbeleid hebben om te overleven, te bloeien en haar missie waar te maken. Een non-profit MBA biedt de opleiding om de manier waarop een non-profit zaken doet te verbeteren. Met een MBA in non-profit management bent u gekwalificeerd om een verscheidenheid aan administratieve, bestuurlijke en leidinggevende rollen op u te nemen in alle soorten non-profitorganisaties, van liefdadigheidsinstellingen en overheidsinstellingen tot scholen en ziekenhuizen. Een non-profit MBA wordt geassocieerd met een goed salaris, zinvol werk en buitengewone arbeidsvreugde. Lees verder om de ins en outs te leren van een MBA in non-profit management en de vele lonende carrièremogelijkheden die deze graad biedt.

 

Wat is Nonprofit Management?

Net als de traditionele bedrijfsvoering, non-profit management is alles over het sturen van een organisatie – in dit geval, een non-profit – om zijn missie te vervullen door middel van organisatorisch bestuur, administratie, financiën, en ondernemerschap. Maar in plaats van het creëren van groei en het maximaliseren van winst, is het doel van non-profit management om effectiever en efficiënter het goede doel van de organisatie te dienen. Of het nu gaat om het onder de aandacht brengen van multiple sclerose, het promoten van zonne-energie, of het redden van honden en katten, een non-profit manager kan succes bevorderen door middel van effectieve outreach, zorgvuldige budgettering, het sourcen van inkomsten, het opbouwen van publieke bewustwording, en het opbouwen van sterke werknemersrelaties.

 

Enkele van de rollen die een non-profit manager kan spelen zijn:

 

Het opstellen van een operationele begroting

Rapporteren aan de raad van bestuur

Strategische plannen formuleren

Personeel managen

Toezien op fondsenwerving

Onderhouden van public relations

Ervoor zorgen dat de regelgeving voor non-profitorganisaties wordt nageleefd

Afhankelijk van de grootte van de organisatie, kan een non-profit manager verschillende “petten” dragen. Bij kleinere liefdadigheidsinstellingen, bijvoorbeeld, kan een non-profit manager zich bezighouden met zowel outreach en toezicht houden op fondsenwerving. Om deze reden bieden non-profit MBA-programma’s een brede achtergrond in verschillende functies.

 

Hoe helpt een MBA een nonprofit?

Volgens een recent artikel in de Huffington Post profiteren liefdadigheidsinstellingen op verschillende manieren van de diensten van non-profit MBA’s:

 

Problemen analyseren Non-profitorganisaties pakken complexe sociale problemen aan zoals dakloosheid, verslaving, analfabetisme en milieuverloedering. MBA’s hebben de opleiding om deze problemen vanuit een systematisch en analytisch perspectief te benaderen, te bepalen welke benaderingen het meest en het minst effectief zijn gebleken, en interventies bij te stellen om een effectievere impact te hebben.

Effectief Leiderschap Leidinggevenden in de non-profitsector zijn meestal in de eerste plaats gemotiveerd door toewijding aan de missie van de organisatie, en komen vaak in hun rol zonder formele training in essentiële leiderschapsvaardigheden, en leren in plaats daarvan terwijl ze bezig zijn. Een leider met een non-profit MBA brengt formele training in effectieve communicatie, teambuilding, conflictoplossing, supervisie, en andere kern leiderschapsvaardigheden met zich mee.

Zakelijke vaardigheden Hoewel sommige liefdadigheidsinstellingen spotten met degenen die hun non-profit “als een bedrijf” runnen, is er veel voor te zeggen om precies dat te doen. Om het kostbare donatiegeld zo effectief mogelijk te gebruiken, zijn de beste praktijken nodig op het gebied van boekhouding, financiën en economie, allemaal fundamentele zakelijke vaardigheden waar het veel non-profitorganisaties ernstig aan ontbreekt. Een professional met een non-profit MBA kan de bedrijfsprincipes toepassen die non-profitorganisaties nodig hebben om te overleven en te bloeien.

MBA Nonprofit Omgeving Een groeiend aantal scholen biedt nu on-campus en online non-profit MBA’s aan. Studenten in deze programma’s hebben blootstelling aan de problemen en kansen die uniek zijn voor non-profitorganisaties en up-to-date kaders en innovaties in hoe ze het beste aan te pakken. Nonprofit MBA-studenten ontwikkelen ook krachtige professionele netwerken, met inbegrip van collega’s, gastsprekers, fellows en professoren. Ze zijn dan in staat om deze invloedrijke connecties te benutten om hun non-profit werkgevers beter te dienen, evenals zichzelf professioneel vooruit te helpen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/