led lampen plaatsen met E14 fitting

Vier verschillende LED E14 lampen

Lampen met een kleine fitting zijn meestal van het E14 type. Als je op zoek bent naar een LED E14 lamp kun je kiezen uit verschillende vormen. Dit zijn de meest voorkomende types:

Kaars LED lamp

Deze lamp heeft een iets langwerpige vorm, net als de vlam van een kaars. Het is een relatief smal maar wel iets hoger model lamp, deze LED lampen zijn geschikt voor armaturen met een fitting in een smalle behuizing.

Kaars Filament LED lamp

Dit soort LED lampen lijkt veel op de kaars lamp maar hebben over het algemeen een meer decoratief uiterlijk. Binnen in de lamp is een soort gloeidraad te zien die het esthetische uiterlijk geeft van een spiraal lamp maar met de zuinigheid van een LED lamp.

Kogel LED lamp

Dit type lamp heeft dezelfde smalle LED E14 aansluiting maar de lamp is bolvormig. De hoogte is vaak lager dan een kaars lamp, maar wel breder. In sommige armaturen zal een kogelvormige lamp niet passen. Aan de andere kant is de symmetrische verhouding vaak praktisch bij een grote behuizing vanwege de lichtstraling.

Ledspot LED lamp

Deze lampen worden vaak gebruikt voor inbouwspots en hebben een afgeplatte en brede vorm. Afhankelijk van het type stralen ze vaak naar boven uit, wat ze zeer geschikt maakt voor gebruik in inbouwspots. Ze produceren veel minder hitte dan halogeenspots waarmee het zeer praktische lampen zijn.

Elke type E14 lamp heeft dezelfde schroefdraad en een LED E14 lamp werkt op elke fitting met 230V.

http://www.leds-depot.nl/